trek
trek
TGIF
10 mei 2013

Thank God It’s Friday 10 mei

trek Na een week afwezigheid is Thank God It’s Friday weer terug! Tijd om het (lange) weekend te vieren met heel veel linkjes, o.a. over STAR WARS, STAR TREK, en heel veel meer.

STAR TREK | Om maar te beginnen met de creatie van Gene Roddenberry: op de afbeelding links, hier te koop, zie je alle crews in chronologische volgorde. Kan jij iedereen identificeren? Benedict Cumberbatch en Chris Pine, respectievelijk slechterik en Kirk van STAR TREK INTO DARKNESS, waren te gast bij een Britse talk show. Zo kwam ik erachter dat de fans van Pine zich de Pine nuts noemen. En hoe heten ook alweer de fans van Cumberbatch? De reactie op deze vraag deed mij zo hard lachen dat mijn vriend kwam kijken wat er aan de hand was. Ten slotte: ooit gemerkt hoe vreemd Riker gaat zitten?

STAR WARS | Om maar gelijk al het sterrengebeuren af te handelen, hebben we hier een collectie schattige behind-the-scenes fotos. Bij Guinness World Records hebben ze op een rijtje gezet welke records de saga allemaal behaalde. Bij JoBlo doen ze in de tussentijd aan heuse onderzoeksjournalistiek: ze hebben ontdekt welke domeinnamen LucasArts de afgelopen tijd heeft geregistreerd en deze kunnen hints geven over de nieuwe films en/of series. Geen goed nieuws voor Jar-Jar Binks-haters, helaas. En voor de dagelijkse dosis humor: infomercials!

PALET | Zin om je huis voor de lente in een nieuw jasje verf te steken? Doe inspiratie op voor kleuren op deze tumblr, met analyses van het kleurenpalet van filmshots. Ik denk dat ik zelf voor de klassieke tonen van A SINGLE MAN zou gaan, al heeft het koele van THE AVIATOR ook wel wat.

mt_ignore:tardis TARDIS | Dát is nou een leuke Doctor Who-jurk!

ALICE | Deze leggings zijn een beetje creepy, maar ook mooi.

STEAMPUNK | Dit is nou precies Lego om voor-een-neefje-of-nichtje-maar-stiekem-voor-jezelf te kopen.

SAUL BASS | Hebben jullie de prachtige google-doodle over ontwerper Saul Bass gezien afgelopen week? De filmkenner herkent de homages natuurlijk direct, maar voor wie er nog één of twee mist is hier een volledige lijst – mét filmpjes van de oorspronkelijke openingstitels. The Mary Sue heeft in de tussentijd Game of Thrones-posters à la Bass verzameld.

GAME OF THRONES | De linkjes over de serie blijven binnenrollen. Hier een blog over de mode van Westeros. Nog maar net begonnen en het zijn geen al te beste screenshots, maar wel de moeite waard. Misschien ook ter voorbereiding op de tentoonstelling. Wired vroeg een klimmer of het beklimmen van de ijsmuur in de vorige aflevering plausibel is (antwoord: nee). En Joanna Robinson, die al elke week de podcast A Cast of Kings opneemt over de serie, heeft nu ook elke woensdag een samenvatting vol spoilers, puur voor de mensen die de boeken hebben gelezen. Mét altijd fantastische geanimeerde .gifs.

SPOILERS | En voor wie op twitter liever spoilers vermijdt, heeft een slimme 17-jarige wat handige codes in elkaar gehackt.

GHIBLI | Equivalenten van Studio Ghibli-personages uit de echte wereld.

PACIFIC RIM | Het is duidelijk dat Guillermo del Toro voor zijn Kaiju-film veel inspiratie uit Japan heeft gehaald. Het land krijgt dan ook een speciale, extra spectaculaire trailer.

SUPERHELDEN | De wekelijkse dosis superheldennieuwtjes! Setfoto’s voor de sequel van THE AMAZING SPIDER-MAN doen vermoeden dat het beroemdste verhaal met Gwen Stacy eindelijk op het grote scherm te zien zal zijn. Wil iemand mij trouwens verklappen waar ik die toffe jas kan vinden? Film School Rejects verzamelde de acht meest brute scènes waarin superhelden ervan langs krijgen. En Andy Greenwald van Grantland vraagt zich af waarom het zo moeilijk is om een goede superheldenserie te maken – en of Arrow misschien het tij kan keren. Ik kan de serie over Oliver Queen in ieder geval aanraden: het is niet briljant, maar het heeft een leuk nerdmeisje, vrijwel elke aflevering een ontbloot bovenlijf en het durft de discussie over vigilantes een stuk grimmiger te maken dan de BATMAN-trilogie van Nolan.

BATTLE ROYALE | Deze prinsessen hebben geen prins nodig om ze te redden! Vooral roodjapje ziet er vervaarlijk uit. Jonathan Coulton heeft trouwens via Kickstarter genoeg geld opgehaald om van zijn lied The Princess Who Saved Herself een boek te maken . In de tussentijd is er al deze schattige getekende versie.

THE WALKING DEAD | We sluiten af met deze nasynchronisatie, waarmee de zombieserie wel wat vreemder wordt.

Tot volgende week! Suggesties kunnen zoals altijd gemaild of getweet naar @HedintheCloud

 

 

10 mei 2013

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!