TGIF
TGIF
TGIF
1 maart 2013

Thank God It’s Friday 1 maart

TGIFZit je er klaar voor? Het internet was wel erg bezig met de Oscars de afgelopen week, maar SN’s Hedwig van Driel heeft zat leuke links weten te vinden die niets te maken hebben met het naakte gouden mannetje. 

GAME OF THRONES | Er viel niet aan te ontkomen (niet dat ik dat zou willen): de fantasy-serie begint aan het einde van de maand weer. De reclamecampagne voor seizoen 3  is flink op gang, en dat betekent vooral: draken! Op het HBO gebouw, in de New York Times en vast ook op minstens één van de prints die Mondo tussen 8 en 12 maart tijdens het South by Southwest (SXSW) festival zal tentoonstellen. Bonus: vijf memorabele film- en TV-draken

VFX | Het plaatje linksboven komt van een leuke nieuwe tumblr vol filmshots zonder de later toegevoegde digitale effecten . Er zit helaas een minder vrolijk verhaal aan vast: het gaat niet goed met de VFX-studio’s in Hollywood en er wordt geprotesteerd tegen het verplaatsen van werk naar het buitenland. Dat is ook de reden voor de felgroene twitter-avatars die je wellicht hebt zien langskomen. 

WONDER WOMAN | Proof-of-concept trailer. Ik weet het niet – deze Wonder Woman is gelukkig geen neurotische advocaat, maar dit is wel erg veel slo-mo:

{vimeo}60594348{/vimeo}

TWILIGHT | Dit project, daarentegen, krijgt mijn onverdeelde steun: een Kickstarter om een RiffTrax-versie van TWILIGHT te distribueren. Er is al een mp3-versie, maar die moet je met je eigen TWILIGHT-dvd (die jullie vast allemaal in de kast hebben staan) synchroniseren. Niet dat ze mijn steun nog nodig hebben, overigens: het doelbedrag hebben de RiffTraxers al drie keer binnengehaald. Pajiba verzamelde alvast 17 GiffTrax om het wachten te vergemakkelijken.

mt_ignore:snoda

STAR WARS | En nu is het tijd voor je wekelijkse dosis STAR WARS. Volgende keer dat het sneeuwt is het misschien een idee om in plaats van een normale sneeuwpop een Sno-da in elkaar te zetten! Hier is een stamboom van de Skywalker-familie te vinden, inclusief de nieuwe generatie uit het Expanded Universe.  Wired maakte verder een lijst met 74 STAR WARS ditjes en datjes, inclusief een essay van Chris Hardwick over zijn lievelingspersonage en een leuke flowchart om te bepalen waar jij in het universum past.

MOCKBUSTERS | Sommige mensen letten niet zo goed op bij het kopen van dvd’s en producenten van zogenaamde mockbusters (bijvoorbeeld The Asylum, waarover meer in SN#101) maken daar grif gebruik van. Buzzfeed zette een aantal posters van films en hun mockbuster-kopie naast elkaar. 

AMERICAN HOROR STORY | Raad eens wie er in seizoen 3 is gecast? Ryan Murphy belooft dat ze nog enger zal zijn dan in MISERY!

HANNIBAL | Eerlijk gezegd ben ik een beetje seriemoordenaarmoe. Er zijn er gewoon te veel, en ze zijn te vaak een excuus voor goedkope televisie-exploitatie. Aan de andere kant: Bryan Fuller heeft een talent voor het maken van onvergetelijke beelden. Ik had liever nog een seizoen PUSHING DAISIES, maar er zitten een paar intrigerende shots in de trailer voor Fullers nieuwe TV-serie HANNIBAL, met Deense acteur Mads Mikkelsen als Lecter.

CUARÓN | Deze televisieserie is nog in het ontwikkelstadium, maar het klinkt veelbelovend: geschreven en geregisseerd door Alfonso Cuarón, geproduceerd door J.J. Abrams, over een meisje met superkrachten… Maar ja, eerst zien, dan BELIEVE-en.   

mt_ignore:russisch

AUW | Niet filmgerelateerd, wel leuk: deze posters uit de Sovjet-tijd die wel erg grafisch laten zien wat er in een fabriek zoal fout kan gaan!

BEESTJES | Acht mythologische wezens die nog niet eindeloos vaak in films zijn langsgekomen.

PLANET OF THE APES | Wisten jullie dat er een heuse PLANET OF THE APES wiki is? Inclusief informatie over een film die het best beschreven kan worden als …  Apesploitation.

THE LAST EXORCISM 2 | We hebben dit al op facebook gedeeld, maar voor wie ons nog niet heeft ge-liked hier nogmaals het filmpje van de leuke reclamestunt voor THE LAST EXORCISM 2. The A.V. Club raadt tegenwoordig vaak films aan die thematisch gerelateerd zijn aan een nieuwe release. Deze week films over mensen die bezeten worden: THE MANITOU, SEED OF CHUCKY en SESSION 9.  Hebben jullie nog meer tips? 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!