Thale-Movie-Poster-Aleksander-Nordaas
Thale-Movie-Poster-Aleksander-Nordaas
Nieuws
3 maart 2013

Deze week op dvd en blu-ray

Thale-Movie-Poster-Aleksander-NordaasVanaf deze week verkrijgbaar op dvd en blu-ray: een groep flatbewoners krijgt de schrik van hun leven, vijf vrienden belanden op het menu van postapocalyptische mutanten, een futuristische marinier gaat de strijd aan met mysterieuze aliens, Ethan Hawke vindt een doos met enge super-8 filmpjes en Noorse schoonmakers doen in de kelder van een afgelegen huisje een schokkende ontdekking!

In TOWER BLOCK (Koch Media, 27 februari) worden de bewoners van de bovenste verdieping van een desolaat flatgebouw beschoten door een geheimzinnige sluipschutter. Ze vluchten de gang op, maar zitten als ratten in de val. “De premisse is misschien niet bijster origineel maar deze degelijk gemaakte horrorthriller heeft toch een aantal verrassingen voor je in petto”, schreef recensent Erik van ’t Holt. Welke verrassingen dat zijn, lees je in zijn recensie.

Ook in THE DAY (Splendid, 28 februari) komen een aantal mensen vast te zitten in een afgesloten ruimte. Het decor is ditmaal een verlaten huis in een postapocalyptische toekomst, tien jaar na een onduidelijke ramp. De belagers: gemuteerde kannibalen. De recensie van Joep van Loon vind je begin volgende week op onze website.

In de komende week publiceren we ook de recensie van de anime MASS EFFECT: PARAGON LOST (Entertainment One, 27 februari). Mass Effect is een zeer succesvolle computerspelserie van – tot nu toe – drie delen die het midden houdt tussen een adventure en een roleplaying game. De serie is gesitueerd in de toekomst en gaat over een elite agent die moet zien te voorkomen dat ons universum wordt overgenomen door een zeer boosaardig buitenaards ras. PARAGON LOST speelt zich af tussen de tweede en derde game. Freddie Prinze jr. (I KNOW WHAT YOU DID LAST SUMMER, WING COMMANDER) verzorgde de stem van marinier James Vega.

In SINISTER (Entertainment One, 27 februari) vindt schrijver Ellison Oswalt (Ethan Hawke) op de zolder van zijn nieuwe huis een aantal gruwelijke super-8 films waarin steevast op de achtergrond een spookachtige verschijning te zien is. Recensent Lieuwe van Albada: “Wat […] een speciale vermelding verdient, is de soundtrack. Hier geen voorspelbaar griezeldeuntje, maar een geslaagde stap buiten de gebaande paden. De elektronische muziek van Christopher Young (HELLRAISER, THE UNINVITED, DRAG ME TO HELL) wérkt: sfeerverhogend en opvallend, zonder af te leiden van het verhaal.” Of de film net zo goed is als de muziek, kun je hier lezen. Schokkend Nieuws had ook een interview met regisseur Scott Derrickson.

Tot slot, THALE (Splendid, 28 februari), een Noorse film over de forensische schoonmakers Leo en Elvis, die in de kelder van een verlaten huisje een wilde vrouw ontdekken. “THALE combineert moeiteloos de beste elementen uit het horror, SF en fantasy genre”, staat op de dvd-hoes. Of wij het hiermee eens zijn lees je in Schokkend Nieuws #101, die begin april verschijnt.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!