bad-milo
bad-milo
TGIF
6 september 2013

Thank God It’s Friday 6 september

bad-milo

Even bijkomen van de hitte met de linkverzameling van deze week! Deze keer vieren we het weekend met darmdemonen, veel televisie en zoals altijd de nodige superheldendingetjes. Bovendien hebben we een mysterieuze nieuwe trailer en een filmpje met … The Un-Doctor!

ARME DARMEN | De poster hier links is die van BAD MILO, en die horrorkomedie gaat over een demon die leeft… in de kont van een arme accountant. Tagline: “Bad Shit Happens”. Nathan Rabin van The Dissolve is fan, en zijn recensie leverde deze mooie zin op:  “a creature of pure id who resembles a fetal version of E.T., or one of the gremlins, ghoulies, critters, and trolls that ran amok in 1980s horror-comedy franchises like GREMLINS, GHOULIES, CRITTERS, and TROLL.”

SHERLOCK | Nee, niet die. En nee, ook niet deze of deze. Er is nóg een nieuwe versie van de detective op komst.

BLOCKBUSTER | Het filosoferen over de toekomst van de blockbuster gaat door. Io9 zet na deze destructieve zomer op een rijtje wat wél goede redenen zouden kunnen zijn om een stad te vernielen in je film. De nieuwe filmsite To Be Cont. (concept: lage update-frequentie, hoge kwaliteit) opent met deze discussie over het wie, wanneer en waarom van de zomerfilm en linkt daarbij naar dit oudere, maar nog steeds relevante essay van Mark Harris. Ten slotte vraagt Alyssa Rosenberg zich af of film niet een te grote achterstand heeft ten opzichte van televisieseries bij het bouwen van een wereld.

HET KLEINE(RE) SCHERM | Het televisieseizoen barst (in Amerika) binnenkort los. Io9 besteedt aandacht aan nieuwe en terugkerende series als Agents of SHIELD, Arrow seizoen 2, Almost Human en het waarschijnlijk nogal lachwekkende Sleepy Hollow. Bij Pajiba kijken ze vooral uit naar het nieuwe seizoen van American Horror Story, met de ondertitel “Coven”. En ik blijf maar linken naar interviews met Tatiana Maslany, maar dat is gewoon omdat ik niet kan wachten tot ze in het tweede seizoen van Orphan Black weer kan doen alsof ze zes verschillende mensen is.

DOCTOR WHO | Bij deze Britse sciencefiction-serie zet ik mijn natuurkundigenhoed altijd bewust af: de technologie (voor tijdreizen e.d.) kun je beter als een soort magie beschouwen. In het vroegere Who-tijdperk was er kennelijk een ‘Un-Doctor’ die op geamuseerde wijze aanwees wat er allemaal niet klopte.

ZOMBIES | Leidt oorlog tot meer zombiefilms? Bryan Collins vindt dat zombiefilms moeten erkennen dat iedereen tegenwoordig al weet wat een double-tap is.

SUPERSLECHT | We hebben het hier vooral over films en televisie, maar zoals Film Crit Hulk al zei deze week: lezen is ook belangrijk. Lees het eerste hoofdstuk van het intrigerende superslechterikenboek Steelheart van Brandon Sanderson!

batgirl SUPERHELDENHOEKJE | Mooie hoekige superheldinnen (zoals Batgirl hier rechts) in de tekeningen van Dorez Romain. En hier is een stijlvolle, minimalistische poster voor BATMAN Vs. SUPERMAN. De oude morph met Batmangezichten is ge-update: Aflleck is er nu ook door gemixt. Over Batman gesproken: de credits van de oude serie is ook leuk in stop-motion, en de nieuwe retro-comic Batman ’66, gebaseerd op diezelfde serie, is grappig en stijlvol (en kost maar 1 dollar per nummer). En die arme Batwoman mag, hoewel ze al een tijd verloofd is, niet trouwen.

ELI ROTH | De mening van de MPAA over  GREEN INFERNO: “Rated R for aberrant violence and torture, grisly disturbing images, brief graphic nudity, sexual content, language and some drug use.” Krijg je al zin?

STAR TREK | Benedict Cumberbatch vertelde er al over, maar nu kun je de mooie (en uitgebreide!) streek die Simon Pegg met de cast van STAR TREK INTO DARKNESS uithaalde ook zien.

RIDDICK | Vin Diesel is duidelijk erg dol op zijn personage uit de Riddick-serie. Hij wilde zijn cameo in THE FAST AND THE FURIOUS: TOKYO DRIFT alleen doen in ruil voor de rechten en nam een nieuwe hypotheek op zijn huis om RIDDICK te financieren.

KORT | Ik ben voor! Game of Hearts! Rob Zombie: het spookhuis! Jodorowsky’s DUNE!

TWILIGHT | De AVENGERS-dildo’s waren slechts concepten, maar de fanatieke TWILIGHT-fans kunnen hiermee doen alsof ze de marmeren (Ik raad maar, gebaseerd op de beschrijvingen in het boek. Ja, ik heb het boek gelezen, de eerste 2.5 zelfs. Wat?!) lul van Edward in handen (of, nou ja…) hebben. Er is meer opvallende merchandise voor de serie: van condoom tot levensgroot kussen. Deze suggesties overigens allemaal met dank aan onze correspondente in Hollywood, Yfke van Berkelaar!

STAR WARS | Leuke anekdote over dit stukje merchandising: het was oorspronkelijk bedacht als 1 april-grap, maar bleek zo succesvol dat ze het vervolgens maar zijn gaan maken! Welke anekdote verklaart waarom Darth Vader hier op een vlammende eenwieler de doedelzak bespeelt, zou ik ook graag weten…

FIGHT CLUB | Mijn ooit-zo-grote bewondering voor de film van David Fincher (en het boek van Chuck Palahniuk) was al tanende, maar hierna heb ik echt moeite hem ooit nog serieus te nemen!

JONATHAN GLAZER | De regisseur van de fantastische films SEXY BEAST en BIRTH is eíndelijk terug. Eerlijk gezegd vind ik de trailer voor UNDER THE SKIN vrij vaag en (letterlijk) wazig, maar deze man heeft mijn vertrouwen:

Suggesties kunnen zoals altijd naar [email protected]. Geniet van het late zomerweekend, en tot volgende week!

6 september 2013

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!