camerajapan
camerajapan
Nieuws
7 september 2013

Camera Japan Festival

camerajapanDe achtste editie van het CAMERA JAPAN Festival in Rotterdam gaat binnenkort alweer van start: van 26 t/m 29 september zijn er in LantarenVenster allemaal mooie Japanse film te bekijken. Vooral interessant voor de Schokkend Nieuws-lezer is de overdaad aan anime.

Voor de mecha-fan is er EVANGELION: 3.0 YOU CAN (NOT) REDO, de fantasyliefhebber kan naar THE LIFE OF GUSUKO BUDORI, en wie meer wil leren over de historie van het genre kan naar de JAPANESE ANIME CLASSICS, waar korte films van tussen 1928 en 1931 zullen worden vertoond. AFTER SCHOOL MIDNIGHTERS, over drie meisjes die op een levend anatomiemodel stuiten, klinkt ook intrigerend. Meer informatie over de anime-titels vind je hier.

Niet echt een SN-titel, maar wel absoluut de moeite waard, is de digitaal gerestaureerde versie van TOKYO STORY van Yasuhiro Ozu: een prachtige meditatie over familie. Voor wie dat allemaal véél te intellectueel is, is er onder andere GATCHAMAN, een live-action versie van een oude anime-serie uit de jaren ’70. En wie zélf graag wil kijken wat er allemaal te zien (en horen!) is, is hier de website van het festival.

Praktische informatie:
CAMERA JAPAN Festival
26-29 september 2013
LantarenVenster
Otto Reuchlinweg 996, Rotterdam

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!