Zombie
Zombie
TGIF
5 mei 2016

Thank God It’s Friday 6 mei

Zombie TGIF | Wij van Schokkend Nieuws weten dat deze vrijdag extra zwaar valt, na een vrije hemelvaartsdag en het uitkateren van de Bevrijdingsfestivals. Je voelt je vast als de gozer hiernaast. Hier zijn wat linkjes voor de laatste loodjes, zodat je met een fris filmhoofd weer van werk naar huis kunt fietsen. 

IN DE PIJPLIJN | Hij lijkt er dan nu toch echt te komen, de nieuwe Star Trek-serie van Bryan Fuller. Verwacht, op basis van zijn eerdere series, personages die geobsedeerd zijn door de dood. Ook leuk, John Krasinski wordt de nieuwe Jack Ryan. Er komt een prequel van THE OMEN, vermoedelijk over een demonische embryo? Onze favoriete corpulente mexicaan komt met een veredelde remake van de zeemeerminnenfilm SPLASH. Meer nostalgie vinden we in de sequel van THE CRAFT. Wat mij betreft alleen de moeite waard indien Fairuza Balk mee doet. Er blijkt ook een vervolg aan te komen op de 1973 culthorrorfilm DON’T LOOK IN THE BASEMENT. Ik hoop op de titel WHY DID YOU LOOK IN THE BASEMENT?! Russel Crowe speelt misschien Dr. Jekyll in THE MUMMY, de eerste in een AVENGERS-achtige Universal-franchise. Karl Freund draait zich om in zijn graf. Alicia Vikander wordt de nieuwe TOMB RAIDER. Kan zij mooi Freund weer opgraven. En over reboots gesproken: de regisseur van de puike EVIL DEAD-reboot werkt nu aan een monster-tegen-monster-film getiteld MONSTERPOCALYPSE. De regisseur van IT FOLLOWS kiest  voor zijn nieuwste voor een ander genre: UNDER THE SILVER LAKE is een film noir met Andrew Garfield. Arnold Schwarzenegger houd zich aan zijn beloftes: hij is back in actiekomedie WHY WE’RE KILLING GUNTHER – als Gunther.

SUPERHELDEN | Tijdens de promotie van CAPTAIN AMERICA: CIVIL WAR deden de broertjes Anthony en Joe Russo een duit in het zakje over een mogelijke BLACK WIDOW-film en kondigden een naamsveranding aan voor AVENGERS: INFINITY WAR. Er komt een Netflix-serie rond Punisher, waarin hij hopelijk naar hartelust mag punishen zonder inmenging van Daredevil. DC krijgt meer kritiek: hoe had BATMAN V. SUPERMAN eigenlijk moeten eindigen? (het enige juiste antwoord: na drie minuten). Meer pijnlijke superheldenfilms vinden we in de vroege versies van CAPTAIN AMERICA, waar we voor de goede orde even een nieuwe Honest Trailer tegenaan gooien…

 ANIMATIE EN POPPEN| Een oud-medewerker van Disneyland maakte een concept voor een attractie rond MY NEIGHBOUR TOTORO. Voor wie meer houdt van Daffy dan Donald: SPACE JAM keert terug… (al ben je wel een Looney Tunes-verrader als je van SPACE JAM houdt, maar dat terzijde). Voor wat ‘volwassener’ poppenentertainment kun je terecht bij een reboot van PUPPETMASTER: de crew belooft veel goeds. Meer poppen vindt je in de Labyrinth-stripboeken, net als Bowie himself: hier een voorproefje van de 30th anniversary comics. Dé essentiële poppenfilm blijft GREMLINS 2.…Er komt een BLUES BROTHERS-animatieserie, waarschijnlijk met een stuk minder “fucks”, helaas. Voor meer kindercartoons gebaseerd op films voor volwassenen is er dit lijstje. En bekijk vooral ook even de nieuwe clip van Radiohead, die een klassieke Britse kinderserie combineert met THE WICKER MAN. 

 STAR WARS | Een fan van vroeger blikt terug op zijn jeugdliefde: STAR WARS. Dat vroegere fans als Daisy Ridley nu mogen lichtzwaardvechten op de set van de nieuwe STAR WARS-films levert leuke plaatjes op. Test ook je eigen kennis van RETURN OF THE JEDI: ben je nerd genoeg? J.J. Abrams mocht de nerd uithangen over zijn eigen film door een riedeltje te zingen met Lin-Manuel ‘Hamilton’ Miranda. De fancultuur heeft zijn hoogtepunt bereikt met deze kruisingen tussen seriemoordenaarsmasker en stormtrooper: Seriemoordenaarsstormtroopermasker is trouwens de naam van mijn nieuwe band. 

 CREATIEVE FANS | Fancultuur kan echter wel in de problemen komen, dankzij deze STAR TREK-rechtzaak. Hopelijk levert dat geen popculturele apocalyps op, anders zijn deze festivalgangers goed voorbereid. Voor wie droomt dat zijn schildpad eigenlijk een T-Rex is: je bent niet de enige. Op het randje van kitsch, maar wel erg knap: deze geaquarelleerde horrorposters. En voor wie seriemoordenaarstormtrooopermaskers al het summum vond van popculturele kruisbestuivingen, hier is Boba Fett die TWIN PEAKS-muziek op zijn accordeon speelt. Misschien kan ik hem strikken voor mijn band. 

GAME OF THRONES| Wat als GAME OF THRONES was uitgebracht in de nineties? Zouden er dan nog steeds rap battles geschreven zijn met G.R.R. Martin en J.R.R Tolkien in de hoofdrol? Zouden er nog steeds fanartikelen geschreven worden zoals deze over Hodor? En deze over de aankomende aflevering? 

POTPOURRI| Tien feitjes over THEY LIVE die leuk zijn om te lezen. Lees nou maar gewoon. Serieus, OBEY. De elektricien op de set van THE SHINING verloor van Stanley Kubrick met schaken, en meer anekdotes van de set. Voor moederdag: de zoon van THE PREDATOR. Een ode aan Peter Weir, de gekke Australiër achter fijne (genre)films als THE TRUMAN SHOW, THE CARS THAT ATE PARIS en THE LAST WAVE. Meer Australische waanzin vind je in MEGAFORCE. En voor je naar de bioscoop gaat dit weekend zijn hier nog Sadako en Kayako die de regels nog eens uitleggen: 

 Dat was ’m weer! Blijf tips sturen naar [email protected], geniet van je weekend en tot volgende week!

 

5 mei 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!