batman oldies 1 800
batman oldies 1 800
TGIF
6 maart 2015

Thank God It’s Friday 6 maart

batman oldies 1 800 TGIF | Superhelden, salontafels, Spock en schaduwen. Dat, en nog veel meer dingen die niet met een S beginnen in Thank God It’s Friday!

NIEUWS | We beginnen met een portie filmnieuws. Volgende maand komt de nieuwe AVENGERS film en om iedereen daarvan op de hoogte te houden verschijnt er ook om de haverklap een nieuwe teaser of trailer of teasertrailer. De meest recente zit bomvol nieuwe beelden en moet natuurlijk nader uitgeplozen worden. Nog meer superheldennieuws: Drew Goddard gaat de nieuwe Spider-Man film schrijven en regisseren. De titel is (onder voorbehoud!) SPECTACULAR SPIDER-MAN. Nu maar hopen dat ze daar niet nog een dubbele punt-opkomst-van-iets achter plakken. Over de remake van THE CROW wordt al jaren geouwehoerd maar een film lijkt er maar niet van te komen. Misschien dat er nu toch echt schot in zit want de studio lijkt eindelijk een hoofdrolspeler gevonden te hebben. Nog meer casting nieuws: Kersthorrorfilm KRAMPUS heeft er twee nieuwe slachtoffers bij.

LEES- EN KIJKVOER | Mocht je de schijn op willen houden dat je nog enorm geconcentreerd aan het werk bent dan heb ik een fijn blokje met wat langere artikelen en video’s voor je. Gewoon een beetje fronzen en af en toe een aantekening maken, niemand die door heeft dat je eigenlijk gewoon aan het lezen bent over geschilderde filmposters uit Liberia. Of een trip down memory lane doet met dit artikel over de enge hoesjes van horrorfilms die menig kind traumatiseerde. Nog meer nostalgie in deze video over de Stay Puft Marsmallow Man uit GHOSTBUSTERS. Saul Bass maakte de meest prachtige openingstitels voor onder andere Hitchcock en Kubrick. Met deze compilatie van zijn meest bekende titels ben je ruim een uur zoet. Wil je een beetje wegdromen dan heb ik ook nog een prachtig video-essay over schaduwen in film. Een aanrader!

TE KOOP | Heb je nog wat poen over? Dat komt dan mooi uit want ik heb wat fantastische koopjes voor je! Op zoek naar een mooie salontafel? Voor achthonderd dollar heb je je eigen FRIDAY THE 13TH tafel te pakken. Altijd al zelf in een film willen spelen? Maak dan zeshonderd dollar over aan Tom Savini en je mag als zombie ronddolen in zijn remake van NIGHTMARE CITY. Die film heb ik zelf nooit gezien maar Savini’s remake van NIGHT OF THE LIVING DEAD vond ik best te pruimen. En de klapperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr van de week: je kunt op ebay een aantal gebouwen kopen die als locatie diende voor The Walking Dead. Moet je dus wel verhuizen.

GRABBELBAK | Het laatste blokje linkjes gaat verder waar we gebleven waren namelijk met filmlocaties. Deze zijn alleen niet te koop. De bejaarde Batman bovenaan deze pagina is er eentje uit de reeks ‘famous oldies’, hier vind je de rest. Nog een famous oldie: Boris Karloff. Viago en Vladislav uit WHAT WE DO IN THE SHADOWS zijn ook hartstikke oud maar weten wel wat Evanescence en FIFTY SHADES OF GREY is. Over FIFTY SHADES gesproken:

 

 

Dat was hem weer! Tips kunnen naar [email protected]. Fijn weekend allemaal!

6 maart 2015

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!