Mad Max Egytisch
Mad Max Egytisch
TGIF
4 september 2015

Thank God It’s Friday 4 september

Mad Max Egytisch TGIF | Wie of wat komt er niet voor in deze Thank God It’s Friday: Hiëroglyfen, Tommy Wiseau, een vulkaanuitbarsting, Hulk, symmetrie, Kanye West, GREMLINS 2, Luigi, Miyazaki, Wes Craven? Klik door, laat je antwoord achter in de comments en maak kans op eeuwige roem.

WES CRAVEN | Het zal je niet ontgaan zijn dat horrormeester Wes Craven is overleden. Talloze mooie In Memoriams verschenen online waaronder deze van Edgar Wright. Een andere mooie manier om Craven te eren  is natuurlijk om één van zijn films dit weekend te bekijken. Of luister naar dit lange interview met de regisseur.

NIEUWTJES | Het grote nieuws in filmland is natuurlijk dat er een tweede deel van SAMURAI COP aan komt! De geruchten gingen al jaren maar het is nu dus officieel. Jammer genoeg moesten Benedict Cumberbatch en Chris Pratt afhaken, maar  Tommy Wiseau (Oh, hi Tommy) en een laatste optreden van de in maart overleden Robert Z’Dar maken veel goed. SAMURAI COP: DEADLY VENGEANCE is binnenkort waarschijnlijk ergens online te vinden. Nog meer spectaculair filmnieuws: Vin Diesel liet vallen dat er misschien een tweede deel van THE IRON GIANT komt. En zowel Chris Pratt, Bryce Dallas Howard en de dinosaurussen keren terug voor JURASSIC WORLD 2.

PLAATJES KIJKEN | Hiernaast te zien, maar hier in het groot: MAD MAX: FURY ROAD in hiëroglyfen! Nicolas Winding Refn, regisseur van DRIVE, heeft een enorme verzameling posters van oude exploitation films. Zo’n driehonderd van deze posters zijn terug te vinden in het boek Nicolas Winding Refn: The Act of Seeing, inclusief beschrijvingen door journalist Alan Jones. Het boek is vanaf begin oktober te koop. Verdrietig nieuws: Hannibal is afgelopen. Wat mij betreft de serie met de mooiste cinematografie en sets, hoe bloederig die soms ook zijn. Mads Mikkelsen is natuurlijk ook fijn om naar te kijken, en die heeft altijd een mooi pak aan. Ook fijn om even doorheen te scrollen: symmetrie in filmshots.

HELPENDE HAND | IT FOLLOWS was mijn favoriete film van het Imagine Film Festival en grote kans dat hij bovenaan mijn Schokkend Nieuws jaarlijstje komt te staan. Quentin Tarantino vond de film ook wel goed – alleen had hij nog wat opbouwende kritiek. Deze sciencefiction- en fantasy-series hadden ook wel wat hulp kunnen gebruiken. En voor de videobreak: Er moest een sequel komen op GREMLINS. Gelukkig is er de Hollywood sequel dokter:

POWER VROUWEN | Er komen flink wat stoere-vrouwen-films en -series aan. Eén van de allerstoerste vrouwen van tv is natuurlijk Lucy Lawless in Xena: Warrior Princess. Die serie krijgt een reboot. Jammer genoeg zal Lucy Lawless zélf er geen rol in spelen. Wel zit ze in Ash vs. Evil Dead. Gwendoline Christie speelt in de nieuwe Star Wars-film die in december vesrchijnt Captain Phasma en de officiële Star Wars Facebook-pagina postte wat mooie Phasma fan art. Een fan had kritiek en begon zijn comment met ‘not to be sexist but...’, wat altijd een goeie manier is om een opmerking mee te beginnen. De nieuwe GHOSTBUSTERS heeft ook een enorme bak kritiek over zich heen gekregen omdat er vier vrouwen in plaats van mannen ghosts gaan busten. Laat de critici maar niet horen dat er ook achter de schermen vrouwen meewerken. Supergirl is natuurlijk ook één en al girl power. Vanaf oktober mag ze de wereld gaan redden op televisie, tot die tijd mag ze met schattige supergirls-in-wording spelen.

HEBBEN | Heb je nog wat vakantiegeld over? Dan heb ik nog wat leuke koopjes voor je. Zoals bijvoorbeeld de meest chagrijnig kijkende Batman-pop ooit. Altijd al de German Mechanic uit INDIANA JONES of een Farmer Teenage Mutant Ninja willen hebben? Zoek niet verder! Schrik je elk uur helemaal de tering met deze SHINING koekoeksklok. Het leukste uit de STAR WARS: THE FORCE AWAKENS trailer is de schattige B88 droid. En die kun je kopen.

GRABBELBAK | Deze week heb ik maar één langer leesvoer-stuk voor je, maar dat is wél een heel interessante: hoe een vulkaanuitbarsting Mary Shelley inspireerde bij het schrijven van Frankenstein. Hayao Miyazaki is met pensioen maar dat betekent niet dat hij helemaal gestopt is met werken. Wist je dat je bij een Amerikaanse universiteit Miyazaki-college kunt volgen? Michael Ironside praat over TURBO KID en zijn ruzie met Cronenberg. Jodorowsky praat over zijn ontmoeting met Kanye West. En als afsluiting een absoluut fantastische mash-up: Hell’s Club, waar fictieve personages samen drinken en dansen.

En daarmee gaan we dansend en drinkend het weekend in. Stuur je tips naar [email protected] en tot volgende week!

 

4 september 2015

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!