sollima schokkendnieuws
sollima schokkendnieuws
Nieuws
8 september 2015

The Night of Sergio Sollima

sollima schokkendnieuws EVENT| Op 1 juli van dit jaar overleed de Italiaanse regisseur Sergio Sollima. Cinema Egzotik vertoont op 18 september in filmmuseum EYE te Amsterdam twee van zijn beste films, FACE TO FACE (1967) en VIOLENT CITY (1970).

“Hij was al vaker te zien bij Egzotik,” schrijven presentatoren Ronald Simons en Martion Koolhoven. “Sergio Sollima was een van de vier Sergio’s (naast Leone, Corbucci en Martino) die de Italiaanse genrefilm groot maakten in de jaren zestig en zeventig.” In Nederland zal zijn televisieserie Sandokan het bekendst zijn, maar Egzotik gaat zijn beste werk draaien – op 35mm. De films zijn Engels gesproken en niet ondertiteld.

FACE TO FACE / FACCIA A FACCIA (Sergio Sollima, 1967)
Geschiedenisprofessor Brad Fletcher (Gian Maria Volonté) reist af naar Texas, maar wordt gegijzeld door bendeleider Bennett. De geleerde en de ongeletterde schieten elkaar te hulp in menige shoot-out en Fletcher ontwikkelt zich tot een prima bandiet die tussen de fluitende kogels door graag socio-politieke inzichten ten beste geeft. “One violent soul is just an outlaw, a hundred are a gang, but they’re an army at a hundred thousand, that is the point.”

VIOLENT CITY / CITTÀ VIOLENTA (Sergio Sollima, 1970)
Genrefilmer Sollima koos Charles Bronson en Telly Savalas als tegenpolen voor zijn misdaadvertelling over huurmoordenaar Jeff (Bronson), die wraak wil nemen op zijn ex-vriendin en haar nieuwe minnaar, maffiabaas Al (Savalas).

Cinema Egzotik
18 september
Aanvang 20:00
EYE Film Instituut Nederland
Kaarten reserveren

8 september 2015

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!