Boba Fett
Boba Fett
TGIF
11 september 2015

Thank God It’s Friday, 11 september

Boba Fett THANK GOD IT’S FRIDAY | Een lekker allegaartje deze vrijdag. Filmnieuws, serienieuws, alweer Tommy Wiseau, de wederopstanding van Terry Gilliam en, hoe kan het ook anders, STAR WARS!

FILMS EN SERIES | Belangrijk nieuws eerst: sinds FANTASTIC FOUR op alle fronten teleurstelde, wil Tommy Wiseau (van het legendarische THE ROOM) zich wel opofferen om de opvolger te regisseren. ‘You’re tearing me apart, Doctor Doom!’ Cary Fukunaga vertelt intussen waarom het regisseren van Stephen Kings IT er niet van gekomen is. De voornaamste reden: Hollywood. Hier lees je hoe Mads Mikkelsen zich de rol van Hannibal compleet eigen heeft gemaakt, ook al was hij al de vierde incarnatie. En na een heleboel vaagheid gaat de serie Preacher, naar de comics van Garth Ennis en Steve Dillon, er dan eindelijk van komen volgend jaar! We worden verwend, want er komt ook nog een nieuw seizoen van het geniale Black Mirror, deze keer rechtstreeks op Netflix. Als Game of Thrones zo doorgaat met Britse acteurs casten is er dalijk niemand meer over om films te maken. Richard E. Grant is de nieuwste aanwinst. We weten nog niet wie hij gaat spelen, maar als fan van de man ben ik er blij mee. Er zijn weer nieuwe foto’s van BATMAN V SUPERMAN online verschenen; het lijkt wel alsof we mondjesmaat de hele film gevoerd krijgen. Regen, donker, intense hoofden, je kent het wel. Wel nieuw nieuws: de film wordt veel meer Bat- dan Superman. In de maak: TRICK OR TREAT 2 (aangekondigd), THE PURGE 3 en… de SUSPIRIA remake. Met een Duitse twist en Tilda Swinton. Hier is de eerste trailer van het nieuwe seizoen van AMERICAN HORROR STORY, jeweetwel, met Lady Gaga. Ron Perlman hoopt trouwens nog steeds op HELLBOY 3. Ik ook. En krijgen we een GODZILLA vs. KING KONG film??

CLUB | Aangedragen door vaste tipper Mathieu Prins, deze razend knap gemaakte mash-up. Welcome to Club Hell!

IT”S ALIVE! | De filmwereld werd deze week opgeschrikt door het overlijden van regisseur Terry Gilliam, maar gelukkig was hij maar een paar minuten doodUndead Gilliam reageerde op zijn eigen unieke wijze en zijn fans ook. Het tijdschrift Variety heeft dus blijkbaar voor elke artiest (op leeftijd?) al een in memoriam klaarstaan, alleen datum en oorzaak nog invullen, klaar. Bizar. Gelukkig is er een Monty Python HOLY GRAIL boxset waarmee we koeien kunnen lanceren, terwijl we bijkomen van al die consternatie.

STAR WARS | De hebbedingen blijven om je oren vliegen. Van ringen tot de Boba Fett flesopener bovenaan dit artikel, en van een bescheiden geprijsd horloge van 28.000 dollar tot deze stiekem best wel toffe koffietafel. En er wordt natuurlijk ge-unboxed en gedemonstreerd – hier de big reveal van BB-8 en een big event van de Millennium Falcon Drone (famous last words voor de camera uitgaat: ‘Don’t worry, it won’t break!’). Hier nog een overzicht van alle creatures in THE FORCE AWAKENS waarvan we tot nu toe het bestaan weten. STAR WARS-stalkers, sorry, speurneuzen, opgelet: regisseur Rian Johnson begint deel acht volgende maand te filmen in Ierland. Dat is helemaal niet zo ver weg. Ooit afgevraagd wat de Stormmtroopers doen als ze niet aan het… eh… stormtroopen zijn? Nou, hele alledaagse dingen. Sinds het me op is gevallen dat ik op elke conventie waar we met een Schokkend Nieuws-stand staan wel ergens een Stormtrooper soep zie eten, kijk ik nergens meer van op.

WEIRD SCIENCE | Zijn je hersens al goed gesmeerd met vrijdagmiddagbier? Pieker dan hier even over: die Frodo van LOTR, die moest best een eind lopen naar Mordor met alleen maar zijn Lembas elfenbrood (oké, en Sam) om hem overeind te houden. Misschien was het eruitgeknipt, maar ik heb hem niet een karretje met 304 broden de bergen op zien trekken. En verder gaat Mythbusters zich op Star Wars werpen. Klopt daar eigenlijk wel iets van?

VAN ALLES | Nog een klein grabbelbakje. Hier bijvoorbeeld een leuke verzameling filmbeelden (kijk vooral even naar LIFE OF PI) voordat de cgi magic werd toegevoegd. REAR WINDOW in miniatuur, leuk! Sesamstraat voor een nieuwe wereld! Cosplay voor gevorderden. En hier nog de beste villains in de Marvel tv-series, en een hele lijst Marvel wetedingetjes. Pas op voor spoilers. 

We laten je dansend het weekend in gaan, zoals het hoort. Gooi je borrel achterover, grijp je baas of bazin en voetjes van de vloer. Electrowookie!

Dat was ‘m weer voor deze week! Tips kunnen zoals altijd naar [email protected]. Fijn weekend allemaal!

11 september 2015

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!