Camera Japan 2015
Camera Japan 2015
Nieuws
4 september 2015

Camera Japan 2015

Camera Japan 2015 EVENT | Liefhebbers van Japanse cinema opgelet: eind september begint de tiende editie van CAMERA JAPAN, het jaarlijkse festival met de meest recente Japanse films.

Het festival opent in Worm te Rotterdam op 23 september met een avondvullend programma met experimentele korte films en muziek. Van 24 t/m 27 september zijn de films te bewonderen in Lantaarn Venster, Rotterdam. Daarna vertrekt de collectie naar Amsterdam, waar de films van 2 t/m 4 oktober te zien zijn in Kriterion. Alle films zijn Engels ondertiteld.

Voor elk wat wils is zacht uitgedrukt. Het programma zit vol anime, fantasy, horror en manga-bewerkingen. Zo is er PARANOIA (2015) te zien van regisseur Masato Tanno, assistent-regisseur bij Miike’s ICHI THE KILLER. Deze psychologische horrorfilm speelt zich af in de Japanse buitenwijken. Schoonvader Kazuo begint te dementeren. Wanneer de trouwring van zijn overleden vrouw verdwijnt, verdenkt hij zijn schoonzoon Akiko van diefstal. Vanaf dat moment wordt de schoonvader niet alleen een gevaar voor zichzelf, maar ook voor het gezin.

Heb je liever iets lichters, dan zit je goed met RYUZO AND HIS SEVEN HENCHMEN van Takeshi Kitano (OUTRAGE, HANA-BI). Deze actiekomedie draait om ex-Yakuza Ryuzo. Zeventig jaar is ‘Ryuzo de Demon’. Wanneer hij in de problemen komt met een biker gang kan hij niet anders dan de hulp van zijn oude Yakuza-maatjes  inroepen.

Als je meer van anime houdt, kan je ook voor THE MURDER CASE OF HANA AND ALICE (2015) gaan. Regisseur Sunji Iwai maakt ruim tien jaar na zijn live-action film HANA AND ALICE (2004) een anime die als prequel dient. De anime vertelt het verhaal van hoe Hana en Alice elkaar ontmoetten, namelijk tijdens het onderzoek naar de verdwijning van Hana’s klasgenoot.

Naast film is er ook veel ruimte voor eten, drinken, kunst en muziek. Bekijk het hele programma op www.camerajapan.nl.

Camera Japan
Kaartverkoop: www.camerajapan.nl.

24 t/m 27 september
Lataarn Venster, Rotterdam

2 t/m 4 oktober
Kriterion, Amsterdam

© Carlijn Kruidhof
4 september 2015

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!