worf
worf
TGIF
4 oktober 2013

Thank God It’s Friday 4 oktober

worfHet is de dag van de Gouden Kalverenuitreiking. Vooral belangrijk? Dat betekent dat het vrijdag is! In de wekelijkse linkverzameling deze week veel over GRAVITY en Marvel, de lopende doden, en nog veel meer om je het weekend vrolijk door te loodsen.

INCOGNITO | De aliens uit STAR TREK weten altijd als de beste hoe je niet opvalt onder de mensen.

GRAVITY | Ik heb nog zo min mogelijk gelezen over GRAVITY (behalve de lovende recensie van Phil van Tongeren natuurlijk) om de film zo onbevangen mogelijk te kunnen kijken, dus over de inhoud van deze artikelen – over hoe je de film moet kijken, over de wetenschappelijke verantwoording (of niet) en over wat de film zegt over CGI – kan ik niet veel zeggen, maar zeker is dat de film mensen aan het schrijven heeft gezet!

FANTASTIC FEST | Dít vond Evan Saathoff van Badass Digest de beste films – ik ken in ieder geval één iemand die blij zal zijn dat R100 op het lijstje staat!

SCIENCEFICTION | Ontdekking van de week: sciencefiction is in het Nederlands één woord (dank, Phil!). Veel linkjes daarover deze week, vooral van io9. Wat zijn bijvoorbeeld de meest bizarre tijdreisregels? Welke sciencefictionfilms hebben de kleinste casts? Al vraag ik me wel af waarom SILENT RUNNING hier niet tussen staat – Huey, Dewey and Louie! Welke intimiderende aliens zijn eigenlijk best makkelijk te verslaan? Wat zijn de opvallendste cross-overs tussen series? En kan het tienernetwerk The CW sciencefictionseries redden?

SIMPSONS | Wat krijg je als je een mega-geek als Guillermo del Toro de welbekende intro van The Simpsons laat doen ter gelegenheid van de veertiende “Treehouse of Horror” aflevering? Juist: 3 minuten met te veel referenties om te tellen.

KORT | Letterlijk. Vaderdag in huize Skywalker. Iets te vieren?

mt_ignore:trexJ.J. ABRAMS | De STAR TREK-regisseur heeft spijt dat hij al die grapjes over lens flares over zichzelf heeft afgeroepen.

NIET FILM MAAR WEL LEUK | Een dodelijk meer, sexy dinosauriërs (mijn nieuwe plan om rijk te worden), en inspiratie voor Halloween.

MARVEL | Hét grote Marvelnieuws van deze week is misschien wel dat Elizabeth Olsen Scarlet Witch zal spelen in AVENGERS 2 – hopelijk een teken dat eens meer dan één vrouw wat te doen krijgt in een Marvelfilm. Één vrouw was voor sommige fanboys kennelijk al te veel. Een andere Marveldame, Peggy Carter, krijgt misschien een televisieserie, en Hayley Atwell is in ieder geval voor. En Marvel heeft met nóg een van hun vrouwelijke sterren, Natalie Portman, een leuk initiatief opgezet om meisjes met een interesse in wetenschap aan te moedigen. Ten slotte: een intrigerende tweet van Edgar Wright.

NOG MEER KORT | Machete! Batmanplezier met Photoshop! BUCKAROO BANZAI!

THE WALKING DEAD | Een webserie, vijftien details die je (wellicht?) nog niet kende, en een mooie mash-up met een net afgelopen serie.

HORRORHOEKJE | Louis Peitzman vond de Halloween Horror Nights bij Universal Studios maar wat eng. Found footage, echt? Wat origineel zeg – maarja, we hebben het dan over de dertiende film in een serie. Wie wil er nou niet een eigen Belial-kussen om overal mee naartoe te nemen? Dan een artikel dat iets meer de diepte ingaat: heeft Stephen King misschien gelijk met zijn kritiek op de verfilming van THE SHINING door Stanley Kubrick? En ten slotte: dít is nou goede marketing voor een horrorboek:

GAME OF THRONES | Mocht je al begonnen zijn met het kopen van Sinterklaascadeaus: hier kun je menige fantasy-nerd (waaronder ook ondergetekende) blij mee maken!

Zoals altijd kunnen suggesties naar tgif@schokkendnieuws.nl, en ben ik erg dankbaar voor de suggesties die ik voor deze editie kreeg. Prettig weekend, en tot volgende week!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!