Slagschaduw-21
Slagschaduw-21
Nieuws
5 oktober 2013

Slagschaduw: Masker

Slagschaduw-21Was Slagschaduw #21 te gemakkelijk? Of worden jullie steeds slimmer? Hoe dan ook: bijna alleen maar goede inzendingen bij de vorige editie van ons filmcryptogram. Vanaf morgen weer een nieuwe aflevering. Hier is de oplossing van Slagschaduw #21.

De cryptische filmcolumn Slagschaduw, waarin Basje Boer opzettelijk twee genrefilms door elkaar beschrijft, levert altijd een fascinerende cocktail op van filmbeelden, tekstflarden en fantastische associaties. Welke films het dit keer waren? Wanneer je het antwoord hieronder ziet, denk je: natúúrlijk!

Masker

Een bus rijdt met geweld een bank binnen. Daar staat een gemaskerde boef net de tassen met dollarbriefjes te verzamelen, te midden van muisstille en doodsbange gijzelaars, die door de ruimte verspreid op de grond liggen.

De chauffeur van de bus springt tevoorschijn, ook hij draagt een masker. Samen beginnen de bankovervallers de tassen met geld de bus in te laden. Zodra dat gebeurd is, schiet de boef de chauffeur van de bus met een achteloos gebaar neer.

De laatste tas gaat de bus in. Een van de gijzelaars laat nu van zich horen. Boos is hij. Wat er met hem gebeurt, kan hem niet meer schelen. “Waar geloof jij dat in?” vraagt hij de boef met het masker.

De gemaskerde man loopt op de gijzelaar af. De ogen in het masker staan wijd open. Hij haakt zijn vingers in zijn mond en maakt een jammerend geluid dat allengs overgaat in een zacht gegil. Hij schudt met zijn hoofd, zijn hele lichaam trilt. Hij trekt aan zijn oor, een pruik valt van zijn hoofd. Het masker breekt in blokken uit elkaar en schuift netjes als een ladekast open. Een stuurs gezicht komt tevoorschijn.

De man op de grond kijkt toe, zijn ogen groot van angst. De boef houdt zijn masker als een trofee voor zijn borst. Even is het stil. Dan gooit hij het masker onverwacht naar de gijzelaar: “Vangen!” Hij rent weg, springt de bus in en rijdt de bank uit, een ravage achterlatend.

Bekijk hier alle vorige afleveringen van Slagschaduw of het algemeen klassement.

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!