Snow-White
Snow-White
TGIF
4 april 2014

Thank God It’s Friday 4 april

Snow-WhiteDe eerste vrijdag van april en de laatste voordat het Imagine Film Festival losbarst. Collega Sarah en ik zijn allebei die-hard Imaginers, dus TGIF gaat even drie weken op hiatus terwijl wij ons onderdompelen in het festival. Maar niet getreurd: hou de Schokkend Nieuws site, Facebook en Twitter in de gaten, want het zal er stikken van de Imagine-nieuwtjes en interviews!

Vrijdag de 25ste zijn uw TGIF-leveranciers weer terug, met een hoofd vol films, een buik vol bier, en natuurlijk de leukste linkjes. Maar dat is dan, we hebben nog een hele pagina te gaan voor die tijd. Ik heb deze week mijn uiterste best gedaan alle aprilgrappen te vermijden, maar mocht er iets bij staan dat too good (of too horrible) to be true klinkt… ben ik misschien toch wel ergens ingetrapt!

GAME OF THRONES | Er zijn nog maar een paar dagen te gaan voordat het nieuwe seizoen van Game of Thrones begint en dat zullen we weten ook. GoT all over the place! Als classic sitcom bijvoorbeeld, of als musical. Ook hebben we een honest trailer, een wijnkaart (?), kettingen, een emoji recap (I kid you not) en een spoedcursus Dothraki!  Hier zijn tien tv-series die de weg plaveiden voor Game of Thrones (in het artikel zelf noemen ze het ‘Shows that had to fail so we could get Game of Thrones’, maar iedereen die een serie als Twin Peaks failed noemt is zelf een beetje het spoor kwijt). Aan deze foto te zien laat die winter nog wel even op zich wachten. Het zijn sowieso net echte mensen. Dit is hoe de media verslag zou doen als het allemaal echt was. En last but not least: de Nederlander Cas van de Pol maakte deze geanimeerde recap, gebaseerd op THE NIGHTMARE BEFORE CHRISTMAS!

LIJSTJES, LIJSTJES | Ineens was het weer lijstjestijd online. En als rechtgeaarde lijstjesnerd moet ik er natuurlijk een paar delen. In het kader van de vooruitplanning: de blockbusters voor zomer 2015 (!). Duurt het echt nog zo lang tot AVENGERS 2, ANT-MAN en Tim Burton’s MISS PEREGRINE’S HOME FOR PECULIAR CHILDREN? Hoewel je dan nog wel de tijd hebt om van die laatste eerst het boek te lezen. Hier zijn de tien slechtste origin stories van superhelden. Tien films die uitgebreide reshoots kregen na slechte feedback van testpubliek, maar daar helaas niet door op vooruit gingen. De vijftig grappigste superheldenmomentenComic book villains, van slechtste naar beste. Vijftien feitjes over THE MATRIX om de vijftiende verjaardag van de film te vieren. En: dertig WTF-momenten uit de Whedonverse.

SUPER | Batman was jarig deze week! 75 werd de ouwe vleer, en hier zijn vijfenzeventig behind the scenes beelden uit acht films om het te vieren. Komt er een Spiderwoman film? Wat is het tegenovergestelde van casting news? Ontcasting nieuws? Het moest er een keer van komen: Wolverine, the musical. Recensenten hebben het maar moeilijk met het feit dat The Black Widow een vrouw is. We hoeven trouwens niet bang te zijn dat we ineens zonder superheldenfilms komen te zitten, want de planning van Marvel loopt tot 2028! Tegen die tijd voorspel ik AVENGERS 16, this time it’s really really REALLY personal… Hier is trouwens nog een X-Rated versie van de huidige AVENGERS, want daar zat duidelijk te weinig vloeken in.

Trouwens, over Super gesproken, zo kort had GRAVITY kunnen zijn!

SERIES EN FILMS | POSEIDON REX is een ding! En BLOOD GLACIER ook. 19 April begint het tweede seizoen van de steengoeie serie Orphan Black. E! Online stoomt je klaar met een hele week dagelijks ‘exclusive content’. In de Jungle wordt het duister. Het vierde seizoen van The Walking Dead is nog maar net voorbij en de eerste poster van seizoen 5 is alweer gespot.  Toby Kebbell wordt Doctor Doom in de aankomende FANTASTIC FOUR reboot, Cory Michael Smith (wie?) wordt The Joker in de aankomende Gotham tv-serie en Lindsay Lohan (die??) beweert dat ze bijna in THE AVENGERS zat. En tot slot: een nieuwe Luc Besson-film is altijd goed nieuws. Hier is de trailer van LUCY!

VAN ALLES | De foto bovenaan komt van een Franse site met Disneys aan de drugs, aan de weirdos en aan de serial killers. En als Disney blijft je sowieso weinig bespaard, hier zijn ze als straatkunstcriminelen. De volgende twee links zijn voor SN-collega en filmmuziek-expert Erik van ’t Holt (komen jullie ook allemaal naar zijn filmmuzieklezing op Imagine?): de complete STAR WARS symphony gespeeld op één enorm orgel, en de openingcredits van HARRY POTTER met de muziek van DARK KNIGHT. Heel ander filmpje ineens. De die-hardste STAR WARS-fans wonen trouwens in… Mexico! Awesome rug, dude! Hellraiser Monopoly (Hellopoly?). Stanley Kubrick begon ooit als zeer verdienstelijk fotograaf! Worstelaars hebben goeie horrorkoppen. Het leuke stel maakte New York onveilig, en nog voor een goed doel ook. Ongelooflijk gedetailleerde landkaarten van filmreizen. The Birth of the Light Saber. Twin Peaks personages geSimpsoned! En hier Marge Simpson dan weer als echt mens. Ook nog een leuke Twin Peaks bruiloft. Het verschil tussen heerlijk creepy en kill it with fire‘Luke, I’m your toaster.’ Liever cake? Alsjeblieft. En hier is… BANEcat

ACTION KID | Vader van de eeuw. Deze vond ik het leukst, maar kijk ze vooral allemaal!

TOT SLOT | Ik zie je al schuin naar je collega’s kijken die net de derde fles wijn opengetrokken hebben, dus dit zijn de laatste links. Wel long reads, dus hou nog even vol. Allebei Whedon-related, dus per definitie interessant! Toch…? 

Namens Sarah en mij, een geweldig Imagine gewenst mocht je daar ook vertoeven de komende tijd, en tot over drie weken! Suggesties kunnen zoals altijd naar tgif@schokkendnieuws.nl

 

 

 

 

 

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!