fan-art-mike-mayhew
fan-art-mike-mayhew
TGIF
28 november 2014

Thank God It’s Friday 28 november

fan-art-mike-mayhew TGIF | Het was nogal een slow news week deze week, maar hopelijk hebben we toch weer genoeg leuks bij elkaar weten te graaien. Zo kun je deze week je horror-road trip door Amerika plannen en komen er natuurlijk ook weer de nodige superhelden langs!

DANK DANK | Happy Thanksgisteren! Wij hier bij TGIF zijn natuurlijk elke week vooral weer dankbaar dat het vrijdag is, maar van een hapje eten zijn we ook niet vies. Ter ere van Thanksgiving zijn hier de twaalf beste dinner scenes in horrorfilms. Dumplings, anyone? En als toetje hier de twintig goorste special effects om dat laatste beetje eetlust om zeep te helpen. Weet je wat, als we toch met lijstjes bezig zijn, laten we hier gelijk maar een kleine grabbelbakrubriek van maken. Over de Cornetto-trilogie van Edgar Wright en Simon Pegg bijvoorbeeld, the gift that keeps on giving. Hier zijn tien dingen die je er misschien nooit eerder aan waren opgevallen. Hier vind je nog een leuke terugblik op een favoriete film van ondergetekende, het schandelijk ondergewaardeerde THE LIMEY. En hier zou je toch bijna een hond voor nemen?

AMERIKA | Ben je toevallig van plan binnenkort een trektocht door Amerika te gaan maken? Plan hem dan langs deze horrorfilmlocaties! (en neem mij mee!) De hekken van het kerkhof in PHANTASM bijvoorbeeld, of het steegje uit THEY LIVE. Of de brug waar THE LOST BOYS aan bungelden, of het POLTERGEIST-huis! Ook als je niet naar Amerika gaat, dit is heel leuk bladeren.

HELDEN | Hoeveel slechterikenzaten er in de originele Batman-serie? Zevenendertig! En nog aardig wat grote namen ook. Christian ‘Batman’ Bale is trouwens een beetje jaloers op Ben ‘Batman’ Affleck. De enorme vooruitplanning van Marvel en DC valt niet bij iedereen in goede aarde. Ook niet bij de huidige Marvel golden boy James Gunn, blijkbaar. En over zijn GUARDIANS OF THE GALAXY gesproken, waarom kunnen dat soort films eigenlijk niet gewoon een Oscar voor beste film winnen? Hier praat Andy Serkis over zijn werk in de nieuwe AVENGERS-film. Ook X-MEN: APOCALYPSE is in de maak en daar heb je natuurlijk een Apocalypse voor nodig, anders slaat die naam nergens op. Dat wordt Oscar Isaac (INSIDE LLEWYN DAVIES). En het beste nieuws van de week: Michelle MacLaren (Game of Thrones, Breaking Bad) gaat de WONDER WOMAN-film regisseren! Zou het er dan eindelijk echt van gaan komen? Comic artist Mike Mayhew hebben we volgens mij wel eens eerder in TGIF gehad, maar hier is weer nieuw werk van hem. Zie ook bovenaan dit artikel.

BREAKING BAD | Dit valt mischien niet helemaal binnen ons genre, maar het is zo geweldig gemaakt dat ik graag een uitzondering maak. This is my product! 

ANDER FILMNIEUWS | Er is een sequel gepland voor INDEPENDENCE DAY. Zonder Will Smith, dat dan weer wel. Over de sequel van BLADE RUNNER wordt ook al een tijdje gespeculeerd, maar Ridley Scott gaat hem in elk geval niet regisseren. Harrison Ford zit er wel in, maar blijkbaar minimaal. We wachten af. Verder kun je tegenwoordig niet meer aankomen met één enkele film om een boek te verfilmen, dus de geplande verfilming van Stephen Kings The Stand worden nu vier films! Het is gelukkig wel een dik boek. Regisseur/scenarioschrijver Josh Boone legt uit hoe hij het aan wil pakken. Het gerucht gaat dat Matthew McConaughey benaderd is voor de rol van bad guy Randall Flagg. Daar kan ik me eigenlijk best in vinden. Hier is alweer Andy Serkis, nu verklapt hij dat er misschien nog meer PLANET OF THE APES gaat komen na de geplande trilogie! En documentairemaker Mami Sunada had de mazzel dat Hayao Miyazaki zijn pensioen aankondigde middenin de documentaire die ze over hem aan het maken was. Instant plottwist. De trailer van die documentaire zie je hier. Iets héél anders: je zou toch denken dat geldschieters rijendik voor de deur staan om een film over een dinosaurusrijdende Hitler gemaakt te zien worden, maar dat valt blijkbaar nogal tegen. De makers van IRON SKY vragen in elk geval hulp om IRON SKY 2 gemaakt te krijgen. En Lloyd Kaufman wil het ook, want die krijgt een rolletje.

INTERVIEWS | Wat hebben THE DARK KNIGHT, THE PRESTIGE en INTERSTELLAR gemeen, behalve natuurlijk Christopher Nolan? Wat je ook van Nolan vindt, zijn films zien er altijd geweldig uit en dat is grotendeels dank aan set designer Nathan Crowley die blijkbaar standaard een stapje verder gaat dan van hem gevraagd wordt. In de nieuwste Schokkend Nieuws vind je een lange recensie van BIRDMAN. Ik heb hem zelf nog niet gezien, maar ik verheug me er nu al op om Michael Keaton weer eens in de bios te zien. Hier is ook nog een interview met Stuart Gordon (RE-ANIMATOR, FROM BEYOND).

Dat was hem weer voor vandaag. Voor je boldly het weekend ingaat where no man has gone before, schenk nog een borrel in en proost op het feit dat vijftig jaar en één dag geleden de allereerste scène van Star Trek werd opgenomen. En Captain Kirk is alive and well en gaat in Haven spelen. De oude bikkel.

Fijn weekend allemaal! Tips voor volgende week zoals altijd naar [email protected].

 

28 november 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!