facehugger
facehugger
TGIF
28 augustus 2015

Thank God It’s Friday 28 augustus

facehugger TGIF | We vechten tegen Deadites, vliegen door de ruimte, knokken met actiesterren en racen in de woestijn. Oftewel, het is weer weekend!



TV | Terwijl de teams rond Iron Man en Captain America zich vormen, komt Marvel met een spin-off van de serie Agents of S.H.I.E.L.D., namelijk Marvel’s Most Wanted. Dat spin-off-series succesvol kunnen zijn, bewees Fear the Walking Dead maar weer door alle records te breken. Verder maakte George R.R. Martin bekend dat de televisieserie Game of Thrones toch eerder klaar zal zijn dan de boeken. Maar het leukste is natuurlijk als er nieuws over Ash. vs Evil Dead voorbij komt, zoals een toffe poster of een kijkje achter de schermen. Het maakt eigenlijk niet uit wat Bruce Campbell doet, hij blijft een baas. Zelfs als hij het weerbericht presenteert. Na jaren komt hij weer terug als Ash, een rol die hij drie keer eerder speelde. Maar wisten jullie dat er wel acht films zijn met de titel EVIL DEAD? Zonder Bruce Campbell weliswaar, maar wel met bijvoorbeeld Michael Stephenson uit TROLL 2.



ACTIE | Tijd voor wat actie uit de jaren 80 en 90. De tijd van MORTAL KOMBAT. Of de tijd van REPO MAN. En natuurlijk de tijd van MASTERS OF THE UNIVERSE, die He-Man verfilming die flink afgekraakt werd, maar stiekem nog best wat positieve punten bevat. En ken je HARD TARGET nog? De film van John Woo met Jean-Claude van Damme en de altijd geweldige Lance Henriksen? Nederlander Roel Reiné gaat het vervolg maken. Verder is de meester van de actie natuurlijk Quentin Tarantino, die dit jaar er weer lekker in gaat knallen met THE HATEFUL EIGHT. Gaat hij de ouderwetse actie weer een beetje terugbrengen? We hebben dit jaar in ieder geval even weer wat echte actie mogen proeven met MAD MAX: FURY ROAD. Van die film is er nu een eerlijke trailer en een oude Egyptische versie. Sowieso zijn postapocalyptische werelden zo populair de laatste tijd, je zou er een pretpark mee kunnen vullen. Als laatste zullen alle liefhebbers van de jaren 80 en 90 losgaan op de stop-motion videoclip van Gunship. Met rolletjes voor onder andere Pinhead, Robocop en Jason Voorhees.




DE RUIMTE | We vliegen even de ruimte in en zouden daar zowaar een echte Star Destroyer aan kunnen treffen. Het is natuurlijk lang en breed bekend dat STAR WARS iedereen inspireert, met acts als Darth Punk: The Funk Awakens of een online R2D2 vertaler voor mensen die graag een babbeltje zouden maken met de populaire kleine robot. Ander ruimtenieuws is dat de nieuwe ALIEN van Neill Blomkamp pas gedraaid gaat worden als PROMETHEUS 2 is gefilmd. Laten we hopen dat dat snel gaat, want we zijn wel weer eens toe aan een goede ALIEN film. Verder in de ruimte een eerbetoon voor Leonard Nimoy, oftewel de oorspronkelijke Spock, door de cast en crew van STAR TREK BEYOND.



PERSPECTIEF | Soms is de lijn tussen slechterik en held flinterdun. Is Deadpool bijvoorbeeld nu een schurk of een held? Michael Myers is bijvoorbeeld een rasechte seriemoordenaar, maar gezien dit huwelijksaanzoek, is het eigenlijk een schatje. Ondertussen meent iedereen dat Daniel uit THE KARATE KID de held was, terwijl hij ook gezien kan worden als de pestkop. En met een beetje montage krijg je zelfs van een goedzak als Harry Potter een kwaadaardig personage. En zo kun je nog veel meer met montage: laten zien hoe de trailer van EMPIRE STRIKES BACK eruit zou zien in de stijl van THE FORCE AWAKENS, bijvoorbeeld. En wil je STAR WARS van een heel ander perspectief zien; dan is er STAR WARS door de Engelse filmregisseur Ken Loach.



HEBBEN | Dan nog iets voor alle verzamelaars onder ons. Hoe groot je filmcollectie ook is, waarschijnlijk haal je het niet bij deze fanaat. Maar er zijn ook genoeg filmliefhebbers, die liever filmspullen sparen. Bijvoorbeeld een Facehugger voor in de koude wintermaanden. Of een HUMAN CENTIPIDE waterpijp. Ooit verlichting van DR. WHO willen hebben? En iedereen zou zijn kind naar school moeten sturen met een lunchbox van Wonder Woman, zéker als de school deze te gewelddadig vindt. Maar wat is het beste hebbedingetje van deze week? Dat is zonder twijfel de JAWS Yahtzee!



Dat was hem weer voor deze week! Tips zoals altijd naar [email protected]. Fijn weekend!

28 augustus 2015

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!