Maggie
Maggie
Beeldbuis
30 augustus 2015

Thuisbios, week 35

maggie KOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios vind je iedere week interessante nieuwe genretitels die je zo vanuit je luie stoel kunt bekijken. Deze week twee kleine genrefilms van debuterende regisseurs.

De sciencefictionkomedie THE ONE I LOVE is het speelfilmdebuut van Charlie McDowell, zoon van Malcolm McDowell en Mary Steenburgen. De relatie van Sofie en Ethan, gespeeld door Mark Duplass (SAFETY NOT GUARANTEED) en Elisabeth Moss (THE ATTIC, Mad Men) zit een beetje in het slop. Hun relatietherapeut (Ted Danson, overigens de stiefvader van Charlie McDowell), stuurt ze naar een vakantiehuisje. Eenmaal daar aangekomen blijkt algauw dat er in het nabijgelegen gastenhuis iets vreemds aan de hand is. “Wie oplet zal al vroeg in de film begrijpen wat er ongeveer aan de hand is”, aldus recensente Hedwig van Driel. De uiteindelijke verklaring is echter niet helemaal bevredigend. “Genieten doe je in THE ONE I LOVE vooral van de weg daarnaartoe: het enorme plezier dat de filmmakers weten te putten uit het basisconcept en Moss en Duplass in hun fraaie dubbelrollen, eindigend in een mooie pointe.” Te koop en te huur op dvd en VOD vanaf 25 augustus (Remain In Light).

Arnold Schwarzenegger does The Walking Dead in het horrordrama MAGGIE. Hij speelt bezorgde vader Wade Vogel die besluit om zijn met een zombievirus geïnfecteerde dochtertje Maggie (Abigail Breslin) niet achter te laten in het quarantaine-ziekenhuis, maar mee te nemen naar huis om voor haar te zorgen. Debuterend regisseur Henry Hobson verdiende hiervoor de kost met het ontwerpen van begin- en eindtitels. Schwarzenegger probeerde in o.a. END OF DAYS (1999) zich als eens eerder van een serieuzere kant te laten zien. Of het hem in MAGGIE wat beter afgaat, kun je binnenkort lezen in onze recensie. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 25 augustus (Splendid).

30 augustus 2015

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!