horror pres posters pennywise
horror pres posters pennywise
TGIF
25 maart 2016

Thank God It’s Friday 25 maart

horror pres posters pennywise TGIF | De doorsnee Nederlander eet gemiddeld zo’n 27 paaseitjes met Pasen. Een doorsnee TGIF bevat gemiddeld zo’n 27 linkjes. Is dat niet even toevallig? En met ‘vrijdag is een Goede Vrijdag met TGIF’ ben ik door al mijn feestdag-vermeldingen heen en kunnen we door naar het betere klikwerk!

NIEUWTJES | De tv-serie American Gods begint volgende maand met filmen. Op de valreep hebben ze nog snel wat acteurs aan de cast toegevoegd waaronder Emily Browning (SUCKER PUNCH).  Ook Amber Heard kan weer de hypotheek betalen want die is gecast als Mera, vrouw van Aquaman in de gelijknamige film. Of nou ja, waarschijnlijk wordt dat straks iets van AQUAMAN: RISE OF THE KING OF THE UNDERSEA. Geen flauw idee trouwens of Aquaman diep in de zee leeft. Heard’s echtgenoot Johnny Depp harkt ook weer een lading poen naar binnen want er is weer een PIRATES OF THE CARRIBEAN film in de maak. Ook dit keer met een oude rocker in de gelederen want dat was in de vorige film (of was het die ene daarvoor) zo’n daverend succes. Leuker nieuws: Ron Perlman en Christopher Plummer lenen hun stemmen aan een H.P. Lovecraft animatiefilm voor kinderen. Hail Cthulhu!

POSTERS | Bovenaan deze pagina zie je al een mooie Pennywise for President poster. De hele serie met politieke posters voor horror-iconen is de moeite waard om te bekijken. Voor het tweede seizoen van Daredevil (nu te bingewatchen op Netflix) werden er prachtige Caravaggio-achtige posters gemaakt. En de originele geschilderde HALLOWEEN poster is te koop!

HANDWERK | Handig hoor al die trucjes uit de computer. Maar soms gaat er niets boven handwerk en praktische effecten. In The Walking Dead barst het gelukkig nog van het nepbloed. En ook voor Game of Thrones wordt er flink geboetseerd en geverfd. Handwerk van een heel andere orde:

 

 

VOLGEN | Thank God It’s Friday houdt je elke week trouw op de hoogte van alle zin en onzin in film en televisieland. Wil je nog meer verdieping als het gaat om horror en vrouwen (wie wil dat nou niet) dan kun je je inschrijven voor de Final Fatale nieuwsbrief. Kan je niet lezen, volg dan de First Reel Film Serie met daarin de eerste korte films van regisseurs als Rian Johnson, Stanley Kubrick en David Lynch.

NA NA NA NA NA NA NA NA NA NA NA! | BATMAN V SUPERMAN: DAWN OF JUSTICE! Afgaand op de recensies weten we dat in een gevecht tussen Batman en Superman alleen maar verliezers overblijven. Had DAWN OF JUSTICE beter gekund? Misschien als je Ben Affleck gewoon Batman én Superman had laten spelen. De evolutie van de meest bekende wees, op Annie na dan, in tien minuten. Ooit werkte Frank Miller met Darren Aronofsky aan een Batman-film. Volgens Miller was Aronofsky’s versie van Batman té duister… Als afsluiter een interessant artikel over de complexe relatie tussen frenemies Superman en Batman.

GRABBELBAK | Nog wat laatste linkjes en dan snel naar huis voor The Passion. Luc Besson werkt momenteel aan de sciencefictionfilm VALERIAN AND THE CITY OF A THOUSAND PLANETS, de verfilming van de Franse strip Valerian en Laureline. Gelukkig heeft hij tussendoor nog tijd genoeg om mooie plaatjes te instagrammen. Ook mooi zijn deze behind-the-scenes-foto’s en kostuumontwerpen van LOGAN’S RUN uit 1973. Van een heel andere orde is de nieuwe film van de makers van SHARKNADO. Die komen met DEAD 7, een soort SEVEN SAMURAI maar dan met zombies en jaren negentig boybands in het Wilde Westen. En om af te sluiten: het zware leven van een Stormtrooper.

 

Dat was hem weer! Tips mogen zoals altijd naar [email protected]. Fijn weekend en tot volgende week!

25 maart 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!