MINNIED
MINNIED
TGIF
23 mei 2014

Thank God It’s Friday 23 mei

MINNIEDNa een week vol ‘wat is het mooi weer hé, laten we hopen dat het doorzet bla bla’ is het eindelijk weer tijd om het over echt belangrijke dingen te hebben! In deze Thank God It’s Friday onder andere Nicolas Cage en zwemkleding.

TELEVISIE | Iedere 12 minuten wordt er ergens in de wereld een nieuwe televisieserie aangekondigd. Zo kon je eerder al in Thank God It’s Friday lezen over Schokkend Nieuws-waardige series als Rosemary’s Baby, Gotham en Constantine. Mocht je binge-watching-balboekje nog niet vol zijn: er komt een serie gebaseerd op THE OMEN aan. Die moet Damien gaan heten en wordt geschreven en geproduceerd door Glen Mazzara die eerder aan The Walking Dead werkte. Damien is in de serie inmiddels volwassen en worstelt met het hele antichrist zijn. Ook van horrorserie FRIDAY THE 13TH komt een televisieserie aan en ja, die wordt bloederig. Verder op televisiegebied: de trailer voor het nieuwe en laatste seizoen van True Blood. Is er iemand die dat erg vindt? Nee? Dat dacht ik al. Hier de eerste teaser van tweede seizoen van Under The Dome. En een Twin Peaks reünie!!! Van al die nieuwe series overleeft slechts een aantal het eerste seizoen, net als eendjes eigenlijk. Zie je er eerst een stuk of acht rondzwemmen, zijn het er even later nog maar twee omdat de rest is opgevreten door ratten. Dat was mijn lente-metafoor. Hier wordt ingegaan op de existentiële vraag of het wel de moeite is om gecancelde series te gaan kijken. Ooit leende ik mijn Firefly dvd-box uit aan mijn broertje die een week later kwam vragen om het tweede seizoen. Zijn blik van teleurstelling, woede en verdriet ben ik nog niet vergeten.

IN AANTOCHT | Naast series zijn er ook wat interessante genre-films in aantocht. Zoals bijvoorbeeld HORSEHEAD die momenteel in Cannes wordt gepresenteerd. De trailer ziet er lekker freaky uit en is niet zo heel erg veilig voor op je werk vanwege bloed en borsten. Je bent gewaarschuwd! Een tijdje terug zaten de poster en trailer van WOLFCOP in Thank God It’s Friday. Zelf ben ik te lui om die link op te zoeken. WOLFCOP moet nog in première gaan maar een tweede deel is al aangekondigd, wat erg positief klinkt. Ik ben in ieder geval benieuwd. Je kunt trouwens op de officiële WOLFCOP-site een hilarische pin-up wallpaper downloaden. Naast IT en MARLEY & ME is THE WITCHES mijn meest traumatische filmervaring. Dat trauma was grotendeels te danken aan Anjelica Huston, en die speelt in de body-horrorfilm THE MASTER CLEANSE. Wordt ze daarin net zo eng? We zullen zien. 

HUISJE KOPEN? | De woningmarkt trekt weer aan! Kun je op Funda niet je droomhuis vinden dan heb ik er twee in de aanbieding. Moet je wel een zak geld hebben of een hypotheekje nemen, want ze zijn prijzig. Zo heeft deze villa meerdere Star Trek-kamers! Zoek je een huis met een levendige geschiedenis, dan kun je natuurlijk ook het kasteel van Dracula kopen.

NOG MEER GODZILLA | Er lijkt geen week voorbij te gaan of er is wel Godzilla nieuws. Zo is een sequel inmiddels in ontwikkeling. Hiernaast kijken we bij Godzilla naar binnen en hier kun je meer lezen mt_ignore:real-godzilla-0514-deover zijn anatomie. Nog meer anatomie maar dan in de vorm van een video waarin regisseur Gareth Evans de ‘halo jump’ uit de film ontleedt. Hier meer over de iconische brul van Godzilla. Het visual effects-bedrijf 4-Ward Productions sleutelde wat aan de originele Godzilla uit 1954. De aanpassingen zijn subtiel maar mooi gedaan.

SUPERHEROES: THE DAWN OF FUTURE JUSTICE KNIGHTS RISES | Het grote nieuws in superheldenland is natuurlijk de bekendmaking van de Superman versus Batman film. Die gaat BATMAN V. SUPERMAN: DAWN OF JUSTICE heten, wat best wel een stomme titel is. Wat overigens wel weer grappige reacties opleverde. Superman kan vliegen, Batman moet het met zijn Batmobile doen. Hier een korte geschiedenis van zijn bolide. Inmiddels zijn er al een stuk of 26 X-MEN en X-MEN-gerelateerde films uitgebracht en die hadden allemaal natuurlijk een poster. Sommigen daarvan waren goed, anderen niet zo. Deze handige meneer knutselde zijn eigen Wolverine-klauwen in elkaar. En wie hem gemist heeft: de GUARDIANS OF THE GALAXY trailer!

HEBBEN | Mocht je half kachel zijn dan dit blokje overslaan, want niets is zo gevaarlijk als dronken winkelen. Voor je het weet eindig je bijvoorbeeld met een hele lading schattige terrariums. Of deze Firefly-rompertjes terwijl je helemaal geen baby’s hebt in je nabije omgeving. We moeten straks allemaal weer met onze strakke beach bodies flaneren. En dat doen we natuurlijk in geeky stijl.

GRABBELBAK | Voor jullie de terrassen opstormen, eerst goed insmeren met zonnebrand anders krijg je huidkanker en rimpels. En vergeet niet de laatste linkjes aan te klikken! Bovenaan deze pagina zag je Minnie Mouse al, hier vind je nog meer enge tekenfilmfiguren gemaakt door Dan LuVisi. De film die ik het meest gezien heb en elk jaar nog wel een keer bekijk is ROAD HOUSE. Met wijlen Patrick Swayze als uitsmijter/filosoof en heel veel slechte jaren tachtig mode. Gelukkig ben ik niet alleen in mijn liefde voor deze charmante slechte film. Verder de mooiste Lego-tributes voor H.R. Giger. Vijftien feitjes over Chewbacca en nieuwe STAR WARS geruchten. Een handige Nicholas Cage grafiek. Zo zie je in één oogopslag of je met een crazy Cage te maken hebt of met een goeie. Als Disney Game of Thrones had gemaakt. MEAN GIRLS vs. Game of Thrones en Game of Thrones acteurs in vroegere rollen:

Dat was hem weer. Fijn weekend en stuur die tips naar [email protected]!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!