berberianinlay
berberianinlay
Beeldbuis
25 mei 2014

Deze week op dvd en blu-ray

berberianinlay Twee nieuwe horrorfilms: waarin een geluidstechnicus op zoek gaat naar het perfecte geluid voor een heksenmarteling en een archeologe de poort naar de hel probeert te sluiten.

In BERBERIAN SOUND STUDIO gaat de Britse geluidstechnicus Gilderoy (Toby Jones) naar Italië om de film THE EQUESTRIAN VORTEX van geluid te voorzien. De klus verloopt een beetje anders dan hij had gehoopt. Niet alleen bevat de film behoorlijk gruwelijke beelden van bijvoorbeeld een heksenmarteling waar hij dag in dag uit naar moet kijken, maar ook de samenwerking met de arrogante regisseur verloopt nogal onprettig. “BERBERIAN SOUND STUDIO is zelfverzekerd geregisseerd, zit vol met leuke details voor de filmliefhebber (vooral van giallo) en weet door de nadruk op geluid je op een frisse manier naar film te laten kijken, maar de plot is een beetje verwaarloosd”, schreef recensente Hedwig van Driel. Haar volledige recensie lees je hier. Hedwig interviewde tevens regisseur Peter Strickland, die onder meer onthulde dat wanneer de foley-artist in de film in een watermeloen hakt om het geluid van gehak in mensenvlees na te bootsen, dit eigenlijk het geluid is van gehak in…een stuk vlees.

Meer gehak in mensenvlees (of meloenen) in LEGEND OF HELL van de Duitse regisseur en special effects-artist Olaf Ittenbach (LEGION OF THE DEAD). Nadat archeologe Selma in Marokko een eeuwenoude poort heeft ontdekt, wordt ze doodgeschoten. Ze belandt in een astrale wereld, waar een geheimzinnige gids haar vertelt dat ze is teruggekeerd naar een vorig leven zodat ze de poort naar de hel kan sluiten voordat de wereld wordt overspoeld door duizend demonen. Ittenbach staat altijd garant voor een flinke portie gore en extreem bloedvergieten. Getuige de trailer stelt hij ook ditmaal niet teleur. Een recensie publiceren wij binnenkort op de website.

25 mei 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!