star wars
star wars
TGIF
21 augustus 2015

Thank God It’s Friday, 21 augustus

Star Wars fanartTGIF | Na komkommertijd komt Star Wars-tijd. De eindsprint voor de première in december is nu ècht begonnen, dus heel veel nieuwtjes from a galaxy far far away deze keer. Maar ook: mooie mash-ups, een spectaculair Mad Max-filmpje en… het huis van Buffalo Bill staat te koop!

STAR WARS | Het grootste Star Wars-nieuws deze week was dat na J.J. Abrams en Rian Johnson nu ook voor EPISODE IX een regisseur gevonden is. Ze werken graag vooruit daar. Het  wordt…. tromgeroffel…. Colin Trevorrow! Na de dino’s van JURASSIC WORLD mag hij aan de Stormtroopers. Hmmmm….. Zoals altijd: we wachten af. Benicio del Toro zit hoogstwaarschijnlijk in EPISODE VIII, maar officieel verklappen mag hij dat natuurlijk nog niet, hoe graag hij dat ook zou willen. Wel al veel te vroeg online verschenen zijn de nieuwe toys van THE FORCE AWAKENS. En dan is er ook nog het nieuws dat Disney STAR WARS gaat integreren in zijn pretparken! Ik wilde hier eigenlijk lekker cynisch iets zeggen over ‘lightsaber-ijsjes voor twintig dollar’, maar die concept art ziet er geweldig uit. En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, is er ook nog STAR WARS: ROGUE ONE van Gareth Edwards. Hier is een eerste foto van de cast. En als je geen zin hebt om alle films nog eens door te worstelen voor de nieuwe uitkomt, maar je wilt wel even je lightsaber-duels bijspijkeren, dan is deze compilatie voor jou. Heb je trouwens wel opgelet tijdens geschiedenisles vroeger? Oh, en als echte Star Wars-papa maak je dit natuurlijk voor je kroost. En dan is er óók nog Star Wars make-up, Star Wars fan art (zie ook hierboven), een Star Wars tentoonstelling in Noord-Scharwoude en een aanstaande, extra dikke Schokkend Nieuws Star Wars-special! Phew, ik geloof dat ik alles gehad heb! Volgende week. en elke week tot december, ongetwijfeld meer.

FILM EN TV | Na de vrouwelijke Ghostbusters komt er nu ook een vrouwelijke LEAGUE OF EXTRAORDINARY GENTLEMEN aan. Lijkt de titel me toch gelijk al een beetje een probleem. Ook aangekondigd: een superhelden-comedyserie à la The Office. We weten nog niet welke rol Idris Elba gaat spelen in de volgende STAR TREK-film, maar dat the bridge niet groot genoeg is voor hem en Captain Kirk samen is duidelijk. Zelfs voor liefdadigheid wil het niet lukken. Dat de tien meest winstgevende films sinds 2010 allemaal horrorfilms zijn, moge een verrassing zijn, de nummer 1 van de lijst is dat nog meer!

DO THE MASH | Verrassend mooi! De True Detective begintitels gecombineerd met STAR WARS (daar heb je ‘m weer).  En deze mash-up van THE HATEFUL EIGHT en THE THING werkt ook wonderbaarlijk goed.

PLACES TO BE | Dat is nog eens een crowdfunding project – een groep architecten wil Minas Tirith nabouwen in het zuiden van Engeland! Laat ik nou heel graag in het zuiden van Engeland willen wonen. Hoeveel zou je moeten doneren voor een torenkamertje? En als we toch bezig zijn, laten we dan gelijk ook Jurassic Park nabouwen. We weten tenslotte allemaal dat dat absoluut nooit fout kan aflopen. Als dat je allemaal wat te groots is kan je natuurlijk ook gewoon een huis kopen. Het huis van Buffalo Bill uit SILENCE OF THE LAMBS bijvoorbeeld! Lotion optional, en kijk uit voor dat grote gat in de vloer. Mocht je echter altijd al eens op pelgrimstocht gewild hebben naar het huis uit THE GOONIES… verwacht dan geen warm welkom.

VAN ALLES| Niche nerds! Daar zijn we gek op hier bij TGIF. Zoals deze Tumblr, met filmstills van ‘corridors in science-fiction films‘. Er gaat natuurlijk niets boven een goeie gang. Een schip is een schip: William Shatner wordt gastheer van een cruise. Voor maar $7.500 vaar jij mee in je eigen suite! Niks enger dan schattige aliens! Hier nog ‘The Most Cringe-Worthy Scenes In Comic Book Movie History’. Mooi: sterren van nu recreëren iconische Hitchcock momenten. Trouwe TGIF-lezeres Claartje van Swaaij tipte me deze geweldige Alien en Ultron vuurkorven. Een must voor elke geektuin (pas op voor verschroeide buurkatten). Breaking news: als je horror theme tunes een toontje hoger speelt worden ze op een hele foute manier nóg creepier! EtchASketchAvengers! En tot slot van dit blokje nog een mooi verhaal van James Gunn.

We eindigen met ‘Mad Max GoKart Paintball War’. Geen idee wat het verhaal hierachter is, maar spectaculair is het wel. Bijna net zo levensecht als deze versie.


Dat was hem weer! Tips kunnen zoals altijd naar [email protected]. Fijn weekend allemaal!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!