Beste Vrienden
Beste Vrienden
Nederhorror & scifi
22 augustus 2015

Duistere Openbaringen

Beste VriendenNEDERHORROR | Goed nieuws! Duistere Openbaringen, ooit een jaarlijks festival voor de korte Nederlandse genrefilm, keert na al die jaren terug met een filmavond op vrijdag 4 september in De Cacaofabriek te Helmond.

De eerste editie van Duistere Openbaringen vond tien jaar geleden plaats in het voormalige Filmhuis Helmond. Initiatiefnemer Emiel Labree en het festival richtten zich op Nederlandse producties met een duistere inslag. Door het wegvallen van subsidies ging het festival – na vijf edities – helaas ter ziele. Gelukkig biedt Labree – het bloed kruipt kennelijk waar het niet gaan kan – op vrijdag 4 september toch weer een podium aan genreproducties van eigen bodem.

Duistere Openbaringen presenteert op die avond drie korte, spannende genreproducties van jong Nederlands filmtalent. DOORBIJTEN van Iman de Vries volgt een broer en zus die proberen te overleven in de nasleep van een mysterieus virus dat een groot deel van de mensheid heeft uitgeroeid. In BROKER van David-Jan Bronsgeest dalen we af in de wereld van illegale orgaanhandel. Een organenhandelaar komt oog in oog te staan met een slachtoffer en besluit dan om, tegen beter weten in…. Mooi geschoten afstudeerfilm met een prachtig getormenteerde hoofdrol voor Yorick van Wageningen. Aanrader.

Als laatste film is BESTE VRIENDEN geprogrammeerd. Een zombie buddy comedy van Ruwan Heggelman, waaraan we al eerder aandacht besteedden. Een avondje doorzakken met vrienden resulteert in, euh, gelazer op het werk.

Duistere Openbaringen
Vrijdag 4 september
Aanvang: 21.15 uur
De Cacaofabriek
Cacaokade 1 (GPS Engelseweg), Helmond
De toegang is 4 euro per persoon.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!