twdhalloween
twdhalloween
TGIF
20 september 2013

Thank God It’s Friday 20 september

twdhalloweenDe verwarming staat voor het eerst weer aan. De pepernoten in de supermarkt beginnen er minder belachelijk vroeg uit te zien. Kortom: het is weer om binnen te blijven en lekker achter de computer te kruipen met Thank God It’s Friday!

DE LOPENDE DODEN | Dat het morgen herfst wordt betekent ook dat Halloween er weer aankomt, met de daarbij behorende belachelijke kostuums (zie links). Buzzfeed zet een aantal leuke easter eggs uit de zombieserie op een rijtje. Er werd deze week een spin-off aangekondigd. En over zombies gesproken: de mensen van Honest Trailers laten weinig heel van WORLD WAR Z of “BRAD PITT ZOMBIE MOVIE“.

SFX | Vorige keer hadden we het over de mooie animatronics van ALIEN, maar het kan nóg ouderwetser!

BOLL | Uwe’s Kickstarter gaat niet helemaal zoals gepland.

FANTASTIC FEST | De luitjes bij Badass Digest hebben zin in het Fantastic Fest in Austin, dat gisteren losbarstte, en verheugen zich op allerlei films. Wat mij stiekem nog wel leuker lijkt: de debatten-gevolgd-door-boksen. Tim League (van toffe bios THE ALAMO DRAFTHOUSE, zie ook het interview dat we met hem hadden in SN#95) en Keanu Reeves gaan elkaar verbaal te lijf over de stelling: “Tai Chi is a martial art relegated to elderly Chinese women and is inferior in every way to Tae Kwon Do.”, waarna Tiger Chen het van Neo overneemt voor het fysieke gedeelte. League heeft er al zin in, zoals je kan zien (de trash talk van Keanu vind je hier):

KORT | JCVD helpt je brood bakken! Nog een mooie BAD MILO poster! Heel veel auditietapes!

TRAILERHOEKJE | D&D-film ZERO CHARISMA ziet er leuk uit, al moet ik zeggen dat ik van de Dungeons & Dragons-groep van mijn vriend nu juist had begrepen dat bier wél een vereiste is tijdens het vechten met draken en trollen. Hier een Franse trailer voor ‘Transperceneige‘: SNOWPIERCER (de film is gebaseerd op een Franse strip, vandaar). En tenslotte de trailer voor een heel, eh, ‘shitty‘ film.

OLDBOY | En als we dan toch met marketing bezig zijn: in hotel Oldboy zou ik toch liever niet logeren. mt_ignore:oldboy 5

VROUWELIJKE SUPERHELDEN | Het lijkt erop dat Peggy Carter uit Captain America een televisieserie gaat krijgen. Op zich een leuk idee (ze was één van de weinige side-kicks die ook in afwezigheid van Cap een leven leek te hebben) maar Alyssa Rosenberg vraagt: wanneer krijgen we eindelijk een vrouw met superkrachten? Io9 biedt in de tussentijd al wat tips voor een goede film over een vrouwelijke superheld.

SLASH | We gaan nog even door met (semi-) feministisch materiaal. Mijn nieuwe lievelingssite The Toast publiceerde deze week (naast dit fantastische stuk over monstermeisjes) een diepgravend artikel over slash. Het stuk zelf is misschien een tikje aan de academische kant, maar de comments zijn fantastisch. Zo heb ik er bijvoorbeeld van geleerd dat de naam slash oorspronkelijk niet van Kirk en Spock komt maar van… Starsky & Hutch! Ik vond er ook de mooie zin ‘Whither the female Marauders?’ én een link naar een site die statistieken bijhoudt over de populaire koppels! En dan zijn er nog mensen die zeggen dat meisjes niet geeky zijn.

DE TOEKOMST VAN TOEN | De interessante reeks van The Dissolve over sciencefiction van de jaren zeventig, gaat door met een hoofdstuk over overbevolkingsfilms.

TERRY GILLIAM | Iemand heeft een interessant boek geschreven over de productiemaatschappij van George Harrison (ja, die van The Beatles), die onder andere TIME BANDITS financierde. 

VHS | In Seattle heeft videotheek Scarecrow wel 119.000 titels in het bestand, met obscuriteiten waar de Schokkend Nieuws-lezer van zou kwijlen. Helaas is het onzeker of de videotheek in de tijd van Netflix en Hulu kan overleven. Een interview met eigenaar Carl Tostevin.

BATMAN | Wíe is er misschien gecast als Robin? Ik zal er geen woorden aan vuilmaken. Ik laat het aan Evan Saathoff over om het idee belachelijk te maken en aan Bob Chipman (Moviebob) om dieper het fenomeen in te duiken. Oh, en Adam West was gisteren jarig. Ter viering een compilatie:

SESAMSTRAAT | Wie houdt er nou niet van Sesamstraat? De Lannisters uit Game of Thrones in ieder geval wel: Cersei (Lena Headey) legde het woord ‘relax’ uit en Tyrion (Peter Dinklage) kwam zingen. En er was nog een prominente gast: Superman (nou ja, de meest recente dan) kwam het woord ‘respect’ toelichting. Kleine uitweiding: ik ben laatst begonnen met The Tudors en daarin is Cavill echt belachelijk sexy. Het zit hem in de ogen: hij ziet er ondeugend uit, in plaats van zo sip als in MAN OF STEEL. Theorie: in een campier versie van de film, die meer de toon zou hebben van de Adam West-Batman, zou hij onweerstaanbaar zijn.

TELEVISIE | We eindigen met wat televisiedingetjes. Ik ben het met io9 eens dat de eerste aflevering van Sleepy Hollow een stuk vermakelijker en vooral een stuk competenter gemaakt was dan je op basis van de trailer zou verwachten – er zaten zelfs een paar mooi gevonden shots in! Wie heeft er – op de hoofdpersoon na dan – de meeste moorden gepleegd in DEXTER? En de makers van de aankomende horrorserie Penny Dreadful hebben een companion aan hun cast toegevoegd!

SNAARTHEORIE | Dit heeft niks met film te maken, maar ik word er vrolijk van en dit is tenslotte mijn hoekje van de website.

Prettig weekend, en tot volgende week, als het écht herfst is. Nog wat leuks tegengekomen? Mail het naar tgif@schokkendnieuws.nl – en dank aan alle Schokkend Nieuws-medewerkers die elke week hun vondsten met mij delen!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!