Hipster Pinhead
Hipster Pinhead
TGIF
20 mei 2016

Thank God It’s Friday, 20 mei

Hipster PinheadTGIF | Het is weer vrijdag! Geen vrijdag de dertiende deze keer, geen interessante weersomstandigheden, geen bijzonder weekend; het is eigenlijk een hele saaie, normale vrijdag. Reden te meer om even de boel de boel te laten en je onder te dompelen in linkjes. Klikkend het weekend in!

FILMS | Dit jaar beginnen de opnames voor de reboot van THE PREDATOR. Regisseur Shane Black licht alvast een tipje van de kostuums op. Regisseur Alejandro Jodorowsky moest in 2014 helaas verstek laten gaan op Imagine, maar dat betekent nog niet dat ‘ie rustig van zijn oude (87!) dag aan het genieten is. Druk is ‘ie, druk! Weet je wie het ook druk heeft? Nicolas Winding Refn. De wereld is nog in blijde verwachting van THE NEON DEMON, maar hij is allang weer bezig met andere projecten …. het  produceren van remakes van MANIAC COP en WITCHFINDER GENERAL bijvoorbeeld. Die zag ik niet aankomen. Een beetje trailer krijgt tegenwoordig ook gelijk een reaction video. Bloodbath and Beyond (geweldige naam) kijkt naar de trailer van Nick Jongerius’ THE WINDMILL MASSACRE. ‘A new slasher that looks good, fuck yeah!’ Meldden we vorige week al dat de release van de nieuwe Godzillafilm negen maanden was uitgesteld, nu is regisseur Gareth Edwards ‘m ook nog gepeerd! Je zou er spontaan een potje van gaan stampen. Bryan Singer zegt dat hij The X-Men de ruimte in wil sturen. Zou hij niet stiekem de critici bedoelen, na de recensies op de nieuwe film? Ondertussen belooft Lars von Trier een serial-killer film te maken zoals je nog nooit gezien hebt. Van hem geloof ik dat. En lieve mensen, we leven in een wereld waarin David Cronenberg overweegt geen films meer te maken omdat hij ze niet gefinancierd krijgt. Onacceptabel!! 

SERIES | The Exorcist-serie heeft een trailer en de nieuwe TREMORS-serie is go! Dat is goed nieuws. Er was ook verdrietig nieuws: David Bowie zou terugkomen in Twin jaws maskPeaks. Shit, dat was mooi geweest. Ken je dat gevoel dat je ergens tegelijk ongeduldig naar uitkijkt, maar er ook doodsbang voor bent? Very much that, wat betreft de Dark Tower-televisieserie. Een van mijn favoriete boekenseries in de wereld, mooie cast, kan bijna niet fout gaan… brrrrr… Stephen King waarschuwt fans in elk geval nu alvast geen letterlijke adaptatie van de boeken te verwachten.  Okay Stevo, maar zolang het maar wel begint met de legendarische zin “The man in black fled across the desert, and the Gunslinger followed”, anders hebben we een probleem.  Intussen wordt de stripserie Locke & Key van Stephens zoon Joe Hill alsnog verfilmd na een paar valse starts. De stripverfilming Preacher komt er nu echt heel erg bijna aan. Hier is de nieuwste trailer!

VAN ALLES | Een goedgevulde grabbelton deze keer! Te beginnen met een mooie hommage aan regisseur Sam Peckinpah. Heb je nog niks te doen dit weekend? Dan heb ik een suggestie voor je: ‘Soviet movies in English’! Blijkbaar vooral bedoeld voor Russen die hun eigen klassieke films uit hun hoofd kennen en Engels willen leren, dat is nog eens een niche-markt. Als je een lijk mee op reis neemt krijg je deze geweldige foto’s. Retro-posters met retro-sterren van non-retro-films. ‘Heeeeeeeere’s Jooooohoooohoooohny!’ THE SHINING is nu een opera! VHS is hot (Schokkend Nieuws gaat er vanaf volgende week zelfs een maandelijke avond aan wijden), maar het is toch jammer dat deze films vastzitten in rechten-limbo en nog steeds alleen maar op VHS bestaan (in Amerika in elk geval). Waar je Steven Spielberg ziet, zie je John Williams en vice versa. Dus alleen maar logisch dat die eerste de American Film Institute Lifetime Achievement Award (phew!) zal uitreiken aan de tweede. Random lijstjes die hun onderwerp dodelijk serieus nemen, ik hou ervan: negentien voorbeelden van mensen die in ‘the vacuum of space’ gegooid werden. Uiteraard geordend van meest realistisch tot minst. Dingen die vervangen worden door andere dingen, hou ik ook van. In dit geval: selfie sticks ipv guns! Verbazend effectief. Black Phillip laat zich van zijn beste kant zien op deze creepy posters van THE WITCH. Ik wil die tweede op mijn muur hebben! Na Feddy Kruger en Robert Cop is er nu… Alien Man! Twin Peaks Cluedo! Star Wars Wedding! Echt of scifi? Fulci comics! Jaws masker! (zie hiernaast) Star Wars rides into the Danger Zone! Deze Game of Thrones-transformaties zijn geweldig, Lena Headey is het met me eens. En wees bevreesd, The Robot Uprising is dichterbij dan we denken.

BAH! | Dit is nieuws om ziedend en doodmoe van te worden, dus wie beter dan Stephen Colbert om even wat tegengas te geven: ‘The Marvel Cinematic Universe is kind of a sausage fest.’.


LONG READS | Nog geen zin om terug te gaan naar je borrelende collega’s? Snap ik. Trek nog een biertje open en stort je nog even in dit leesvoer. Een uitgebreid artikel over de muziek van John Carpenter, bijvoorbeeld, naar aanleiding van de nieuwe plaat en tour waar we het vorige week al over hadden. Of een lang en interessant verhaal over GHOST IN THE SHELL en het whitewashing van personages in anime. Het heet Movie Yelling, dus we mogen vast wel meeluisteren met dit gesprek over CAPTAIN AMERICA: CIVIL WAR. Een interview over independent films met Mario Kassar van Carolco Pictures. En als uitsmijter een uitgebreide analyse van de soundtrack van MAD MAX: FURY ROAD.

Dat was ‘m weer! Tips kunnen zoals altijd naar [email protected] . Fijn weekend!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!