sharkexorcist
sharkexorcist
Nieuws
22 mei 2016

Thuisbios, week 20

sharkexorcistKOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios bespreken we iedere week interessante nieuwe genretitels die verkrijgbaar zijn op dvd, blu-ray en VOD. Deze week laat de duivel zijn tanden zien en kletsen Kurt Russell en Samuel L. Jackson je de oren van ’t hoofd.

In SHARK EXORCIST raakt een meisje bezeten door een grote witte haai die op zijn beurt weer bezeten is door Satan (!).  Aan priester Michael de schone taak om ter land en ter zee de duivel uit te bannen. “You’re gonna need a bigger cross!”, aldus de heerlijk knullige trailer. Lijkt veelbelovend maar helaas kon ik verder bijna niets vinden over deze titel, zelfs geen user reviews op iMDB, en de exacte releasedatum is me niet helemaal duidelijk. Regisseur Donald Farmer is gepokt en gemazeld in het betere B en C-werk. Hij maakte eerder o.a. CANNIBAL HOOKERS (1987), de documentaire INVASION OF THE SCREAM QUEENS (1992), AN EROTIC VAMPIRE IN PARIS (2002) en CHAINSAW CHEERLEADERS (2008). Te koop op dvd en wellicht VOD ergens tussen 20 mei en 24 juni (Wilde Eye).

THE HATEFUL EIGHT is volgens recensent Julius Koetsier Tarantino’s minst geslaagde film. “Maar gezien de kwaliteit van de rest van zijn oeuvre is dat allerminst een ramp.” Wanneer premiejager John Ruth (Kurt Russell) per postkoets zijn gevangene Daisy Domergue (Jennifer Jason Leigh) vervoert naar het stadje waar zij opgehangen zal worden, pikt hij – met frisse tegenzin – twee lifters op: collega Marquis Warren (Samuel L. Jackson) en Chris Mannix (Walton Goggins), de nieuwe sheriff van het stadje. Als er een sneeuwstorm losbarst, wordt het viertal gedwongen de reis te onderbreken en te schuilen in Minnie’s Haberdashery, alwaar ze ingesneeuwd raken met vier andere haatdragende sujetten. Vanwege het langdradige geklets, komt de film traag op gang maar Tarantino maakt dit in de tweede helft weer goed. “Stilistisch is hij op zijn best.” Ennio Morricone schreef de spectaculaire score en won hiervoor een Oscar. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 17 mei (eOne).

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!