The Return of the Living Dead
The Return of the Living Dead
Nieuws
19 mei 2016

Prijsvraag of the Living Dead

The Return of the Living Dead PRIJSVRAAG | Op 10 juni a.s. draait RETURN OF THE LIVING DEAD in filmmuseum EYE – gevolgd door een optreden van de Groningse punkband The Fake O’s. En jij kunt kaarten winnen!

De hilarische zombiekomedie RETURN OF THE LIVING DEAD (Dan O’Bannon, 1985)   weet horror en zwarte humor perfect te combineren. In de kelder van een warenhuis ligt een stel geheimzinnige vaten opgeslagen. Die werden ooit bij vergissing geleverd, want er staat met grote koeienletters ‘Militair eigendom’ opgeschreven. Een oude magazijnbediende dist de nieuwe hulp een wild verhaal op: hij beweert dat NIGHT OF THE LIVING DEAD (George A. Romero, 1968) op feiten gebaseerd is en dat de overheid alles geheim probeert te houden door gepekelde zombies in tonnen te bewaren. En dan gaat er eentje per ongeluk open… En laat het warenhuis nu nét naast het kerkhof liggen… En laat daar nu nét een wilde zuippartij gaande zijn van een stelletje punks… Met muziek van onder andere The Damned, The Cramps en T.S.O.L.

De vertoning van RETURN OF THE LIVING DEAD maakt deel uit van het FURY! themaprogramma van EYE. Punk bestaat dit jaar veertig jaar en dat moet gevierd worden. EYE vertoont  daarom van 26 mei tot en met 15 juni films en documentaires en zijn er optredens van punkbands, punkdichters en spoken-word artiesten.

Het Groninger viertal The Fake O’s treedt ook op na afloop van de film. Ze zijn pas een paar jaar bezig, maar klinken alsof ze rechtstreeks uit de jaren tachtig komen, een mengelmoes van Black Flag, Circle Jerks en The New Bomb Turks. Het enthousiasme druipt ervan af: langer dan 20 minuten hebben de Fake O’s nog nooit on stage gestaan.

Schokkend Nieuw en EYE geven 3 x 2 kaartjes weg. Moet je nog wel even deze prijsvraag beantwoorden. Een makkie: wat wil de eerste zombie die uit de vaten komt?

Stuur je antwoord, naam en adres voor 6  juni naar [email protected]. De winnaars ontvangen kort daarna bericht en hun voucher per email.

19 mei 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!