uzumaki
uzumaki
TGIF
2 juli 2021

Thank God It’s Friday, 2 juli 2021

uzumakiTGIF | Nu het Nederlands elftal roemloos ten onder is gegaan in het EK en de Oranjegekte met alle juichcapes in toom is, kunnen wij genreliefhebbers ons weer troostend richten op nieuwe films en series en die zijn er genoeg…

Genoten van THE LIGHTHOUSE met Robert Pattinson en Willem Dafoe? Voor de Japanse release heeft Junji Ito een mangabewerking van de film gemaakt. Niet geheel verbazingwekkend aangezien de gothic, Lovecraftiaanse en psychologische horror van Robert Eggers vaker wordt vergeleken met Ito’s eigen werk. 

Over manga gesproken: genrefans kijken al geruime tijd uit naar de nieuwe Uzumaki. Dit is een animeserie geschreven door dezelfde Ito, en geregisseerd door Hiroshi Nagahama. Hij vertelt in deze video dat fans nog even geduld moeten hebben, maar dat er zeker schot in de zaak zit. De eerste teaser ziet er in ieder geval al veelbelovend uit. 

Alle series gebinged op Netflix, Amazon en andere streamingdiensten? Geen paniek! We kunnen maar liefst 29 nieuwe seizoenen van series verwachten deze zomer, zoals LISEY’S STORY, gebaseerd op Stephen Kings boek uit 2006 en SWEET TOOTH, waarin het menselijk ras wordt bedreigd door een virus. Hmmm, dat klinkt bekend in de oren…

Ook het tweede seizoen van de Paramount+ serie EVIL komt eraan. Hierin speelt onze eigen Katja Herbers een grote rol. Deze week was ze te gast bij Stephen Colbert. Het was haar Amerikaanse talkshowdebuut, waar ze en passant Arjen Lubach promootte. 

Het is twintig jaar geleden dat Spielberg zijn dystopische sci-fi film A.I. uitbracht. Kubrick was jarenlang bezig geweest met de voorbereiding van de film, maar overleed voordat hij met de productie kon beginnen. A.I. werd uiteindelijk door Spielberg geregisseerd. Zeker geen flop, maar de film kreeg wisselende kritieken en werd geen blockbuster zoals we gewend zijn van de grootmeester. Ook hoofdrolspeler Haley Joel Osment blikt terug. 

Nu de Pride-maand in Amerika ten einde komt, reflecteert dit artikel op horrorfilms waarin personages uit het regenboogalfabet acte de présence geven, soms expliciet, soms minder uitgesproken. Klassiekers als de Don Mancini’s CHUCKY-films, Mary Shelleys Frankenstein en zelfs RETURN OF THE LIVING DEAD krijgen hierdoor een extra lading. 

Dan nog nieuws vanuit de STAR WARS-universum. Disney stopt met het gebruik van de naam van Boba Fetts ruimteschip Slave I. In ieder geval brengt LEGO het schip nu onder de naam ‘Boba Fett’s Sharship’ uit. De naam Slave I zou niet meer passen in deze tijd. Benieuwd of deze verandering ook wordt doorgevoerd in het derde seizoen van THE MANDALORIAN… 

Het houdt niet op met Star Wars: 39 officiële afleveringen en 62 scripts van de animatieserie STAR WARS DETOURS liggen op de plank. Toch zie je ze waarschijnlijk nooit, hoewel George Lucas meehielp en bekende personages als Darth Vader, Han Solo en Obi-Wan Kenobi de revue passeren. Verschillende verklaringen zijn er waarom deze animatieserie niet wordt uitgebracht: zo zou de serie gedateerd zijn nu STAR WARS in handen is van Disney en deze animatieserie niet meer past bij de kenmerkende stijl van de producent. 

Dat was het voor nu. Geniet van je weekend!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!