Nightingale poster Jasper Rietman JPEG
Nightingale poster Jasper Rietman JPEG
Nederhorror & scifi
6 juli 2021

Nightingale nu online te bekijken!

Nightingale poster Jasper Rietman JPEGNEDERHORROR | De korte horrorfilm NIGHTINGALE van regisseur Jasper de Bruin en productiehuis Make Way Film is vanaf vandaag te zien op Alter.

De film vertelt over de zwaar overwerkte verpleegster Julia (Nina Fokker) die wordt gestalkt tijdens haar nachtdienst in het verzorgingshuis. De werkdruk is hoog en haar cliënten hebben veel aandacht nodig. En ondertussen jaagt er dus een mysterieus figuur op haar…

Meer vertellen zou zonde zijn. Schokkend Nieuws bezocht de set en interviewde de makers van NIGHTINGALE in maart 2020. De opnames vonden plaats in de omgeving van Huizen. Het eerste wat onze reporter daar aantrof: een levensechte dummy van een van de acteurs en bloedsporen in de gang… Lees het hele setverslag hier.

NIGHTINGALE is het officiele fictiedebuut van Jasper de Bruin. De film was eerder te zien op belangrijke filmfestivals als Fantasia Festival, Chicago International Film Festival en het Brussels International Fantastic Film Festival waar hij werd genomineerd voor een Silver Méliès. En nu dus ook thuis!


Alter, voornamelijk actief op YouTube en Facebook, is naar eigen zeggen het grootste online platform voor korte horrorfilms met ruim 5 miljoen volgers. NIGHTINGALE is de derde Nederlandse film op Alter. Eerder werden SALVATORE (2017) van Maarten Groen en LILI (2019) van Yfke van Berckelaer geselecteerd.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!