Thor-001
Thor-001
TGIF
17 juli 2014

Thank God It’s Friday 18 juli

Thor-001 TGIF | Vakantietijd, komkommertijd? Merk er niets van, want ik heb weer een volle Thank God It’s Friday voor je. Met opvallend veel harige wezens én we gaan terug in de tijd!

BUFFY | En we beginnen meteen met een trip down memory lane naar Sunnydale. Waar vampiers niet glinsteren in daglicht, maar vakkundig om zeep geholpen worden door een slimme, stoere meid. Ik heb het natuurlijk over Buffy, The Vampire Slayer! Zo vroeg een fan onlangs aan Joss Whedon, via Twitter, om meer Buffy. En wat deed Whedon? Nou dit! Jeff Pruit was de stuntcoördinator van Buffy. Op zijn YouTube-kanaal zijn talloze achter-de-schermenvideo’s te zien van de gevechten en stunts uit Buffy, waaronder die uit Hush, wat ik persoonlijk één van de beste Buffy-afleveringen vond. Nu niet het hele weekend video’s gaan kijken, want daar krijg je vierkante ogen van. En je moet ook nog dit artikel lezen over de ethiek van het vampier-doden. En als ik zeg moét, dan bedoel ik meer van ‘het zal wel leuk zijn als’, want we moeten niets, want het is weekend!

TV | Op naar hedendaagse televisie. Orphan Black krijgt een derde seizoen! The more clones the merrier luidt een aloud gezegde, dus ik ben alleen maar blij. Orphan Black nog niet gezien? Ren dan nu naar de dichtstbijzijnde Netflix, kijk en geniet! Ook in aantocht: Dr. Who! En daarvan vind je hier de trailer van het nieuwste seizoen. Van American Horror Story: Freakshow verscheen onlangs ook een trailer online. Die bleek fanmade te zijn, maar is zo goed dat dat eigenlijk helemaal niet uitmaakt.

OP EEN RIJTJE | Rijtjes, lijstjes, opsommingen – ze maken het leven lekker overzichtelijk. Zoals de zeven meest evilllllllllllllll bedrijven in films. In deze informatieve video zie je een top tien van de effectiefste montagemomenten aller tijden! Minder serieus en educatief verantwoord maar wel heel erg schattig is deze top 25.

TERUG IN DE TIJD | We doen even een stukje geschiedenis voordat we in de toekomst gaan kijken. Zo werd er in 1982 een boek uitgegeven met de productieschetsen van BLADE RUNNER. Dat boek gaat je nu zo’n 300 dollar kosten, maar gelukkig kun je ze ook online terugvinden. H.R. Giger werkte al jaren aan THE MYSTERY OF SAN GOTTARDO, een film over de liefde tussen een man en een arm/been-wezen. Klinkt best wel vaag zo, maar hier vind je de schetsen van Giger en meer uitleg. Van Giger naar Cronenberg (die hadden eigenlijk samen een film moeten doen!):

 

 

COMING SOON | En nu op naar de toekomst! De nieuwe Quentin Tarantino-film THE HATEFUL EIGHT gaat volgens Kurt Russell volgend jaar in productie. En Kurt kan het weten, want die zit er in. Verder: Elle Fanning gaat in HOW TO TALK TO GIRLS AT PARTIES spelen, een filmadaptatie van het gelijknamige korte verhaal van Neil Gaiman. Daarin gaan twee jongens naar een feestje en willen daar wel een meisje scoren. Maar de meisjes zijn nogal ‘speciaal’. Zo niets gespoilerd toch? Hey Daniel, er zit weer wat op je voorhoofd! Sodeju, die laten wel een groter litteken achter dan je-weet-wel-wie! Flauwe grappen zijn snel gemaakt bij het zien van de trailer van Daniel Radcliffe’s nieuwe film HORNS. Bovenaan deze pagina zie je haar al: Thor! Jawel, Thor. Niet She-Thor of Thora, maar gewoon Thor! Marvel kondigde onlangs aan dat de huidige Thor de hamer Mjolnir niet meer waardig is en dat een vrouw deze zal overnemen. Ik ben benieuwd!

MUSICAL | Je kon al op deze site lezen over de Misery-musical die deze zomer te zien is. Maar er zijn meer musicals gebaseerd op films in de maak! Zoals de AMERICAN PSYCHO-musical! Ik gok op heel veel Huey Lewis en dansjes met bijlen en plastic regenjassen. Christopher Walken begon ooit in musicals en kan ook aardig dansen. Dat talent gaat ‘ie binnenkort gebruiken voor een Peter Pan-musical waarin hij Captain Hook gaat spelen. Het wordt overigens geen film maar een live musical telecast, dus een musical die live op televisie wordt vertoond als ik het helemaal goed begrijp.

APIES KIJKEN | Veel apen in Thank God It’s Friday. Dat kan ook niet anders met RISE OF THE PLANET OF THE APES in de bioscoop. Zo mochten twee chimpansees ook gezellig mee naar die film. Hoe ze het vonden weten we niet, want apen kunnen niet praten of schrijven en gelukkig ook niet de wereld overnemen. Hier vind je alle PLANET OF THE APES-films gerangschikt op welke het meest deprimerende einde heeft. Die van Tim Burton zit er niet tussen, want daarvan was ook het begin en het midden deprimerend. Hier nog vijf tips voor een volgende PLANET OF THE APES. En ook op tv is het aapjes kijken, twaalf in totaal.

GRABBELBAK | Thank God It’s Friday kent geen deprimerend einde, het is één en al vreugde en borrels en zon en linkjes! Okee, dit is wel een beetje deprimerend: er zijn dus mensen die dachten dat Steven Spielberg echt een triceratops had neergeknald. Op naar leuker nieuws: het hoverboard van Marty McFly uit BACK TO THE FUTURE is te koop! Donatello, Raphael, Leonardo en Michelangelo gaan de strijd aan met Donatello, Raphael, Leonardo en Michelangelo. Lucio Fulci’s CITY OF THE LIVING DEAD krijgt een 8-bit NES make-over. Vorige week had ik een quizje voor je, die toonde hoe gauw je het loodje legt in een slasher-film. Met deze quiz kom je erachter wat voor zombie je bent. Ik ben een DAY OF THE DEAD-zombie en daar kan ik wel mee leven. Nog twee kunstzinnige linkjes: Scott C. schildert de bekendste showdowns uit films. Door zijn schattige stijl zien zelfs de engste monsters eruit of ze uit een kinderboek komen. En een Duitse kunstenaar schildert gezellig Kaiju’s en Godzilla in klassieke schilderijen. Trek nu nog maar een blik bier open en gooi die versterkers op elf want het is tijd voor METALLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL:

 

 

Zo, ben weer helemaal wakker. Heb je een interessant linkje? Stuur hem door naar [email protected]. Voor nu een fijn weekend en tot volgende week!

 

17 juli 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!