Chewbacca
Chewbacca
TGIF
17 januari 2014

Thank God It’s Friday 17 januari

ChewbaccaWe zitten alweer halverwege januari, en ik heb in de laatste twee weken al op drie verschillende dagen gehoord dat het officieel ‘de meest deprimerende dag van het jaar’ was. Daar doen we natuurlijk niet aan bij Thank God It’s Friday: hier is weer je wekelijkse lijstje vrolijke links!

BUFFY | We beginnen met Buffy the Vampire Slayer117 (!) personages uit de Buffyverse, gesorteerd op order of excellence. Buffy zelf kom je pas op nummer vijf tegen; Willow, Giles, Faith en Spike scoorden allemaal hoger. Over alles kan gediscussieerd worden, maar Xander op elf is onvergeeflijk.

GECAST | Veel castingnieuws en -geroddel deze week. Naast de opwinding over het nieuws van een mogelijke STAR WARS casting (zie het Star Wars rubriekje hieronder), ontplofte het internet nog een tweede keer: Johnny Depp scheen in gesprek te zijn met Marvel over een Doctor Strange film. Ook groot nieuws: Franco Nero keert terug in een derde officiële Django-film, DJANGO LIVES! Tomas Kretschmann wordt Baron von Strucker in de nieuwe AVENGERS-film, en Michael Douglas en Michael Peña gaan voor Edgar Wrights ANT-MAN.

MEER FILMNIEUWS | The Mandarin krijgt een eigen short in de extra’s van THOR: THE DARK WORLD. Er komt een Magic: The Gathering film. De special effects van PACIFIC RIM. Verwarring over Jason. Amsterdam Roest organiseert een Paul Verhoeven retrospectief en zette alvast wat geweldige beelden achter elkaar. Quentin Tarantino is weer een western aan het maken.Dit klinkt leuk: Max Landis gaat een biopic over Houdini maken die afspeelt in de wereld van Lovecraft. En laten we dit nieuws gewoon zo snel mogelijk weer vergeten – er komt een romantische adaptatie van George Orwells 1984, met in de hoofdrollen Kristen Stewart en Nicholas Hoult. Echt? Go home, Hollywood. You’re drunk.

STAR WARS | Het internet ontplofte deze week toen bekend werd dat Jesse Plemons (Todd uit Breaking Bad, maar voor mij voor eeuwig Landry uit Friday Night Lightsin de running was voor een rol in de nieuwe STAR WARS. Er werd op meerdere plekken geopperd dat hij waarschijnlijk Luke Skywalker zou worden, omdat hij zo op een jonge Mark Hamill lijkt. Dat zie ik dan weer totaal niet. Het andere grote STAR WARS-nieuws deze week was dat Peter Mayhew, alias Chewbacca, zich op Twitter heeft geworpen. En hoe! Check vooral zijn foto’s, daar staat heel wat moois achter de schermen bij (zie foto in de kop). Volgens zijn eigen zeggen heeft hij er nog 1200 op zijn computer staan, dus hou die tweets in de gaten. En na de mooie Batman-foto’s van vorige keer, zijn hier foto’s van Star Wars speelgoed die er uitzien alsof het stills uit de film zijn. Mooi!

mt_ignore:Star Wars

MODERN TIMES | Okay, niet alle links zijn even vrolijk. Een triest artikel in de New Yorker over kleine filmhuizen die over de kop gaan omdat ze niet genoeg geld hebben om de switch naar digitaal te maken.

INTERVIEWS | Troma’s Lloyd Kaufman gaat tekeer tegen de MPAA (Motion Picture Association of America), Udo Kier gaat door zijn eigen filmarchief heen en Gillian Anderson (The X-Files) gaat sciencefictionboeken schrijven.

TV-NIEUWS | De bijbel is hip. Er komt een serie over The Ten Commandments, met afleveringen geregisseerd door mensen als Wes Craven, Gus van Sant en… Michael Cera? Het vierde seizoen van American Horror Story gaat plaatsvinden in 1950, en dat biedt opties. De al eerder verfilmde comic Constantine wordt een serie. FROM DUSK TILL DAWN ook, en daar is zelfs al een trailer van. Die laatste gaat in Amerika trouwens uitgezonden worden op Robert Rodriguez’ eigen El Rey tv-kanaal. En last but not least: de officiële full-length trailer voor het vierde seizoen alweer van Game of Thrones.

DAMN GOOD | Mijn TGIF-collega Sarah berichtte vorige week al over de casting call voor David Lynch’  Twin Peaks-promo voor de Blu-Ray. Deze week meldde Ray Wise (Leland Palmer) dat hij er ook in zit! Ik kan niet wachten.

mt_ignore:Wonder Woman

KORT | Enge broertjes en zusjes. Huisdier on Elm Street. Ben je Mia of Zed? Robromances. Zombie Apocalypse Google Glass. Typografische posters (zie plaatje rechts). Geeky medaillonnen. Stel je voor dat Voldemort niet verslagen was! Waarom zijn er nou nog stééds geen hoverboards? En kan iemand Chief O’Brien van ST:TNG even een knuffel geven?

LEGO |We zijn blijkbaar niet de enigen die er maar niet genoeg van kunnen krijgen. Om de dvd-release van YOU’RE NEXT te vieren, fabriceerde distributeur Lionsgate een geschiedenis van de slasher in Lego.

DOCTOR WHO | Ooit afgevraagd waarom Whovians steeds woorden gebruiken als wibbly-wobbly, timey wimey? Nou, hierom bijvoorbeeld. En ook al duurt het nog máánden voorat we weer nieuwe afleveringen krijgen, aan deze foto’s te zien is het filmen al in volle gang. Doctor Capaldi op een neppaard. In een nachthemd? Ach, waarom ook niet.

Dat was het weer voor deze week! Suggesties voor de volgende aflevering kunnen zoals altijd gemailed worden naar tgif@schokkendnieuws.nl

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!