alan rickman
alan rickman
TGIF
15 januari 2016

Thank God It’s Friday, 15 januari

alan rickmanTGIF | Iedereen al gewend aan het feit dat we in 2016 leven? Het klinkt nog steeds als de toekomst, of ligt dat aan ons? Stapje voor stapje wennen we er wel aan – of linkje voor linkje.  Veel vooruitzichten, deze keer!

2016 | Laten we beginnen met wat actualiteiten: ook politiek kun je stylish brengen, zoals de State of the Union in Wes Anderson-stijl bewijst. En zie hier wat het nieuwe jaar in petto heeft met deze Super Trailer. Nog meer mooie beelden op een rij in de kunst van het vallen. Tja, 2016 dus. Tijd om Mulder en Scully te updaten. En voel je je soms ook zo (te) oud? George Miller wel, lijkt het. Geen Mad Max meer voor hem, dus, terwijl FURY ROAD voor twee Golden Globes genomineerd werd en maar liefst tien nominaties ontving voor de Oscars.

I.M. | Het jaar is nog geen maand oud en we moesten al afscheid nemen van The Tall Man uit de PHANTASM-films: Angus Scrimm. Ook Alan Rickman is niet meer onder ons, by Grabthar’s Hammer!, terwijl we nog lang niet bekomen waren van de schrik dat David Bowie is overleden. Kylo Ren verwerkt het op zijn eigen manier. Bowie’s  cameo in GUARDIANS OF THE GALAXY VOL 2. gaat dus ook niet door. Shit.

UITKIJKEN | Over sequels gesproken: PACIFIC RIM 2 komt er voorlopig niet. Maar Guillermo del Toro blijft bezig. En is 10 CLOVERFIELD LANE nou een sequel of prequel of spin-off? JUMANJI is in elk geval gewoon een remake, in plaats van een reboot, net als Ridley Scotts THE PRISONER. Originelere geluiden uit een andere hoek: ‘Godfather of Gore’ Herschell Gordon Lewis werkt aan de horror anthology BLOODMANIA en de regisseur van JUAN OF THE DEAD komt met de bovennatuurlijke serie Santeria. Nog meer serie-nieuws: een Deadwood-film bij HBO! Khal Drogo is ook weer terug, maar dan een stukje natter, in AQUAMAN, naast Amber Heard. DEADPOOL wordt niet voor watjes— voor kinderen, bedoel ik, gezien de toegekende MPAA rating. En daarmee komen we netjes bij BATMAN VS. SUPERMAN. Er is een nieuwe officiële clip van de film en iemand met te veel tijd om handen maakte dit vreemde filmpje:

 

LUISTER MAAR | Wat hebben STAR WARS en THE LOST WORLD (1960) met elkaar te maken? Dit heerlijke geluid. En over rare geluiden gesproken, hoe zeg je multi pass in Divine Language? Ah, eindelijk een voicemailbericht waar je naar wil luisteren. Mooi bruggetje naar Tarantino: waar haalde hij zijn visuele inspiratie vandaan? EYE heeft trouwens extra avondvoorstellingen van THE HATEFUL EIGHT op 70mm ingelast vanwege de grote belangstelling. En ja, aspect ratio luistert nauwer dan je denkt.

STAR WARS | Terwijl we Chewbacca in z’n dagelijkse leven kunnen volgen, vergeten we soms dat er achter Jar Jar Binks ook een acteur van vlees en bloed verscholen ging. Fans zijn intussen weer met heel andere dingen bezig. In de vorige TGIF werd het project al genoemd, maar nu staat er ook een casting shortlist online voor de jonge versie van Han Solo. Net zo onbegrijpelijk als dit officiële promotienummer?

LOSSE LINKJES | Met een movie poster mash-up, een nieuwe kijk op animatiefiguren, de (echt, wie verzint dit?) CATvengers, de liefdevolle steun van een moeder aan haar zoon en een melige mash-up van een driftkikker, waarschijnlijk omdat-ie de panda niet kon vinden. Het bewijs dat werken op een filmset ook niet altijd je-van-het is, en om echt af te sluiten, nog een fijne serie behind-the-scenes foto’s van THE MAN WHO FELL TO EARTH.

Dat was ‘m weer voor deze week. Tips kunnen zoals altijd naar [email protected]. Fijn weekend!

mt_ignore: BowieMWFTE11PR300311

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!