Finalgirls
Finalgirls
Beeldbuis
17 januari 2016

Thuisbios, week 2

FinalgirlsKOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios vind je iedere week interessante nieuwe genretitels die je zo vanuit je luie stoel kunt bekijken. Deze week belanden tieners in een horrorfilm en legt de mensheid twee keer bijna het loodje.

De horrorkomedie THE FINAL GIRLS was een groot succes tijdens de speciale editie van het Imagine Film Festival op 12 december j.l. Middelbare scholier Max belandt samen met haar vrienden op mysterieuze wijze in een jaren tachtig horrorfilm. En niet zomaar maar een horrorfilm, maar de populaire slasher over een gemaskerde seriemoordenaar waarin de overleden moeder van Max, een bekende scream queen, destijds een rol speelde. THE FINAL GIRLS is waarschijnlijk de meest meta horrorkomedie tot nu toe. Onze recensie lees je binnenkort op de website. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 13 januari (Sony Pictures Home Entertainment).

In EXTINCTION is na de uitbraak van een epidemie bijna de hele wereldbevolking in levensgevaarlijke beesten c.q. zombies veranderd. Drie overlevenden, Patrick, Jack en het jonge meisje Lu, houden zich schuil in het stadje Harmony. Patrick en Jack kunnen elkaars bloed wel drinken maar wanneer de zombies verschijnen, worden ze gedwongen om hun onenigheden opzij zetten. EXTINCTION is gebaseerd op het boek Y Pese A Todo… van de Spaanse schrijver Juan de Dios Garduño die samen regisseur Miguel Ángel Vivas het scenario schreef. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 13 januari (Sony Pictures Home Entertainment).

Ook in de sciencefictionthriller AIR is de wereldbevolking op sterven na dood, ditmaal dankzij een vergiftigde atmosfeer. In bunkers wordt het menselijke neusje van de zalm ingevroren bewaard zodat op een dag de mensheid zijn comeback maken kan. Technici Cartwright (Djimon Hounsou) en Bauer (Norman Reedus) zijn verantwoordelijk voor het onderhoud van één van deze bunkers. Om de zes maanden worden ze ontdooid en hebben ze anderhalf uur de tijd om hun klusjes te doen. Als tijdens de laatste ronde één van hun cryogene kamers kaduuk gaat en tevens blijkt dat één van de mannen een duister geheim met zich meedraagt, loopt de spanning behoorlijk op. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 13 januari (Sony Pictures Home Entertainment).

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!