Valentines Critter1 Promo
Valentines Critter1 Promo
TGIF
15 februari 2019

Thank God It’s Friday, 15 februari 2019

Valentines Critter1 Promo TGIF | Heb je Valentijnsdag overleefd? Ben je bedolven onder de rozen of geniet je nog steeds van de bonbons? Deze feestdag, die niet iedereen even feestelijk stemt, zette George aan het denken. Want hoe zit het nou met de filmsmaak van jouw valentijn? 

Jean-Luc Godard zei ooit eens dat als een man en een vrouw niet van dezelfde films houden ze uiteindelijk zullen scheiden. Een harde uitspraak waar wel bij gezegd moet worden dat deze auteurcineast niet de makkelijkste was en hij je waarschijnlijk net zo goed wegens andere redenen had gedumpt. Maar klopt die bewering? 

Ik kan me voorstellen dat veel lezers van Schokkend Nieuws hun passie het liefst zouden willen delen met hun geliefde. En wat als je die nou meeneemt naar een FRIDAY THE 13TH-marathon en hij of zij het liefst de zaal uit wil rennen? Het kan natuurlijk ook erger. Stel dat je een partner hebt die ook van film houdt maar qua smaak precies het tegenovergestelde leuk vindt. Dat wordt steeds ruzie als je naar de bios wil gaan. Aan de andere kant maken wat tegenstellingen het ook wel spannend zoals dit artikel uitwijst. Persoonlijk zou ik het verschrikkelijk vinden als ik mijn grootste passie niet zou kunnen delen met mijn betere wederhelft. Waar ligt dan de grens? Dat iemand uit liefde met je meegaat naar  THE HUMAN CENTIPEDE of dat je wordt meegesleurd naar VERLIEFD OP CUBA? 

 

Je kunt de zoektocht naar je soulmate natuurlijk ook opgeven en alleen van film houden. Ik moest er aan denken toen ik uitgerekend op Valentijnsdag besloot ARREBATO te zien. Een Spaanse cultfilm uit 1980 die ik al lange tijd op mijn watchlist had staan. In die film raakt een geïsoleerde jongen volledig in de ban van zijn camera en filmen. Het gevoel dat hij krijgt is dat van arrebato (verukking), in tegenstelling tot de aardse genoegens van seks en drugs die al snel hun verleidelijkheid verliezen. Film als ultieme valentijn, net als de cinefielen in de confronterende documentaire CINEMANIA, die elke dag vijf of zes keer naar de bioscoop gaan en zo New York afreizen. Een verslaving die ten koste gaat van het hebben van een sociaal leven. Maarja, alles voor de film!

Valentijn kwam ook terug in de linkjesgolf die wij altijd braaf doorspitten voor TGIF en onze Bram kwam met dit hilarische bericht. Blijkbaar is liefde een schattige voodoopop die je nooit in de steek laat en waar je ook naalden in kunt steken. Romantiek en horror hebben elkaar ook lang het hof gemaakt volgens deze fascinerende podcast.  

In de categorie internetpret had College Humor dit geinige filmpje over hoe moeilijk het kan zijn om je bagage in te checken. En Aladdin heeft het hart van het web al veroverd als je dit bericht en deze meme moet geloven. 

meme

In kijkbuisgerelateerd nieuws blijkt de griezelige nachtmerrie voor kerst de seriebehandeling te krijgen. Jack Skellington zien we natuurlijk graag terug. In de aanloop naar de langverwachte DARK CRYSTAL-Netflixserie hier alvast een lang artikel over waarom de poppenfilm zo bijzonder was. En speciaal voor GAME OF THRONES-fans is hier je kans om met Emilia Clarke de première bij te wonen van het nieuwe seizoen. Tot slot nog nieuws over onze favoriete Brit. Benedict Cumberbatch heeft in de serie GOOD OMENS een duivelse rol. Met zijn deftige stem zal hij een uiterst welbespraakte Satan vertolken. 

 Na rozengeur komen bloedspetters en hier nog wat opzienbarende horrornieuwtjes. TERRIFIER 2 zit in de pijplijn. Volgens experts van het paranormale is het indringende THE HAUNTING OF HILL HOUSE ook nog eens realistisch als het gaat om spookachtige verschijnselen. AWAIT THE DAWN heeft al wat buzz en wordt omschreven als een old school-horror die leunt op wat jaren 80-iconen. Dan hebben we ook nog een terugblik op BRUISER, een oudje van George Romero. Dit artikel van Vice onthult wat regissseur Dan Gilroy denkt over de kunstwereld en hoe hij die portretteert in VELVET BUZZSAW. Mocht je nog wat tips willen hebben in de categorie ‘het betere hak- en snijwerk’ dan kan je alvast smullen van dit lijstje van films die nog uit gaan komen.

Leigh Whannell en James Wan gooi ik voor deze berichten even samen. Whannell is bezig met een script voor een nieuwe versie van de klassieker ESCAPE FROM NEW YORK, reden om terug te blikken op het origineel. James Wan is na het succes van AQUAMAN bezig aan horrorspin-off THE TRENCH, die hij gaat produceren en die zal gaan over immense monsters die diep in de zee vertoeven. 

En dan nog wat scifi- en ander nieuws. ALITA: BATTLE ANGEL krijgt een vervolg. Een documentaire over ALIEN neemt de iconische chestbursterscène onder de loep. Wat hebben Denen met diamanten? Check deze expo van Lars von Trier voor het antwoord. KUNG FU HUSTLE 2 is een feit! Na al die films over een irritante ring en verdwaalde hobbits krijgt de auteur van al die ongein nu zelf de biopicbehandeling. Batman krijgt versterking van mutante ninjaschildpadden… of gaat hij die juist in elkaar trappen?

Tot slot nog twee filmpjes die onze Thierry tegenkwam tijdens zijn digitale slenteringen over het web. Dit video-essay kijkt naar het vrij onderbelichte aspect van mannen die seksueel worden aangerand in films en series en hoe dat vaak komisch wordt geframed. Verder kwam hij met dit verschrikkelijke filmpje, waarin een gestoorde gast blijkbaar niets beters te doen heeft en daarom maar 2000 Star Wars-poppetjes vernietigt. Pathetic manchild indeed…

Fijn weekend y’all!

15 februari 2019

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!