ARES
ARES
Nederhorror & scifi
15 februari 2019

Ares: eerste Nederlandse Netflix Original

ARES NEDERHORROR | De opnames van ARES, de eerste Nederlandse Netflix Original, zijn van start gegaan! Deze achtdelige psychologische horrorserie speelt zich af in Amsterdam, in het heden én in de Gouden Eeuw.

ARES draait om een groep Nederlandse studenten in Amsterdam. Beste vrienden Rosa (Jade Olieberg) en Jacob (Tobias Kersloot) worden uitgenodigd door het geheime studentengenootschap Ares. De slogan van deze elitaire club luidt: Welkom bij Ares. Regeer de Wereld. Sommigen zouden dit vriendelijk afslaan, maar Rosa en Jacob besluiten de uitnodiging aan te nemen. En inderdaad, al gauw ontdekken ze een wereld vol macht en rijkdom. Maar… zoals wel vaker het geval is met die studenten, zit er een addertje onder het gras – een letterlijke, in dit geval. Ze openen namelijk per ongeluk een portal naar een duistere en demonische wereld, vol geheimen uit het Nederland van de Gouden Eeuw.

Naast Olieberg en Kersloot bestaat de cast verder uit Lisa Smit (o.a. REDBAD, PROJECT ORPHEUS en TBS), Robin Boissevain (GRENSLANDERS), Frieda Barnhard (I CAN FLY) en Rifka Lodeizen (KAN DOOR HUID HEEN, JUDAS). Regie is in handen van Giancarlo Sanchez en Michiel ten Horn, en het script werd geschreven door Winchester McFly en Michael Leendertse. Pieter Kuijpers (die ook DE GRIEZELBUS, wederom met Lisa Smit, regisseerde) produceert, samen met Sander Meurs en Iris Otten van o.a. RIPHAGEN en de tv-miniserie ENG.

Veel meer is er nog niet bekend over de serie, maar Schokkend Nieuws hoopt je over niet al te lange tijd meer te kunnen vertellen! Wel is duidelijk dat ARES nog in 2019 te zien zal zijn op Netflix. Wordt vervolgd…

15 februari 2019

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!