TGIF Jumanji
TGIF Jumanji
TGIF
14 september 2018

Thank God It’s Friday, 14 september

TGIF Jumanji TGIF | A Trip Down Memory Film Lane: een nostalgisch, hypothetisch, online bordspel voor 1 of meerdere spelers vanaf 16 jaar. Blik terug op oude franchises, kijk uit naar remakes en klik je een weg naar de finish!

Ik hou van spelletjes! Eerst kiezen we een pion – zoals Oogie Boogie of Samwise’s pony. Liever de Hypnotoad? Oeh, ik ben de bucket-o’-bodyparts! Nice. Dan het eerste  vakje: START. We beginnen in de jaren vijftig en zestig, met wat feitjes over THE TWILIGHT ZONE en een overzicht van de tien griezeligste afleveringen. Door naar de jaren zeventig, met John Carpenters HALLOWEEN. Het is alweer veertig jaar geleden dat de oorspronkelijke Final Girl de longen uit haar lijf schreeuwde. Omdat dit jaar een nieuwe HALLOWEEN (David Gordon Green) uitkomt, mét Jamie Lee Curtis, kun je vanaf 5 oktober de allereerste in de bioscoop bekijken! Eerst nog meer weten over John Carpenters versie? Hier zie je THE INSIDE STORY. Oh, en Don Coscarelli, regisseur van o.a. PHANTASM, heeft zijn memoires geschreven. In True Indie ‘he will spill his guts’!

We komen aan bij een nieuw deel van het bord: de jaren tachtig! Heb je de nieuwe Predator-film al gezien? Hier lees je wat Guus Schulting van THE PREDATOR vond. Voor iedereen die steevast op feestjes een Arnohld-impressie doet (en al minstens aan z’n zesde vrijmibo-biertje zit): hier een gedubde ‘comedy recap’. En voor iedereen die echt iets wil opsteken over de evolutie van deze iconische alien: klik hier. Ook jaren-tachtig-achtig: MANDY! Regisseur Panos Cosmatos ‘[bewijst] met deze hallucinante wraakfantasie opnieuw een van de eigenzinnigste genreregisseurs van deze eeuw te zijn’, aldus Eric van der Woude. Hou onze site in de gaten voor het te publiceren interview met Cosmatos! Het schijnt trouwens dat sommige mensen willen dat Nicolas Cage de volgende Superman wordt. Ik zie het niet gebeuren, maar zij wel. Hoeveel films heeft Mr. Cage eigenlijk al gemaakt? Heeft hij soms een kloon? En wat gebeurt er met je als je ze allemaal achter elkaar gaat kijken? COMMUNITY heeft het antwoord:

Dan de jaren negentig. Zag jij IT ook toen je eigenlijk veel te jong was? Nou, hier is nieuws over IT: CHAPTER TWO, die in september volgend jaar uitkomt. Voor iedereen die het boek gelezen heeft: het ritueel van Chüd wordt ook aangehaald, en de grote vraag is natuurlijk hoe je dit visueel vormgeeft – en wat je doet met The Turtle… Ha, het volgende vakje heeft een opdracht! Zoek een spiegel op en zeg vijf keer Jordan Peele. Jawel, deze regisseur is in gesprek om Clive Barkers CANDYMAN te remaken! Of noem je dat een reboot? Als ik terugdenk aan SABRINA THE TEENAGE WITCH, zie ik een gezellige familieserie voor me waar ik mijzelf destijds al iets te oud voor vond. Maar met de reboot zullen zaterdagse televisieochtenden er toch iets anders uitzien – een stuk volwassener, minder flauw en met een veel minder luchtige toon

Ah, een intermezzo op het spelbord: het nerd-alert! Het lampje in het midden springt aan en een klein sirenetje gaat af: NERD – NERD – NERD! En wát voor een nerd: tijdens zijn bezoek aan The Late Show heeft Joe Manganiello het alleen maar over Dungeons & Dragons, en hier zien we hem zelfs in roleplaying action, bij CelebriD&D (Vin Diesel is ook terug te vinden). Als je als (STAR TREK-)nerd veel geld hebt, kun je een fan film maken, maar je kunt ook het hoofdkantoor van je bedrijf er als ruimteschip uit laten zien. Voor alle Han Solo Frozen in Carbonite-fans is er natuurlijk een (enorme) collectible te krijgen, maar ook een heus (opblaasbaar!) kostuum, chocoladerepen, een ijsblokjesvorm, een telefoonaccu en een levensgrote versie in LEGO. En wil je echt smelten, dan is hier Chewbacca met een nestje kittens!

Snel door naar de jaren tweeduizend (of hoe zeg je dat). Na vier films vindt Kate Beckinsale het wel genoeg met die UNDERWORLD-franchise (ik geef haar groot gelijk). De regisseur van de eerste film, Len Wiseman, heeft getekend voor de pilotaflevering van DC’s SWAMP THING, waar Crystal Reed (die we kennen uit GOTHAM) zojuist voor is gecast. De jaren nul is ook het decennium van de superhelden, waarin studio-overnames en eindeloze verhaallijnen schijnbaar allemaal leidden tot de vraag: hoe zullen de X-Men in de Marvel Cinematic Universe worden opgenomen? En hier zagen we voor het eerst HEROES, waarin naast The Cheerleader ook Zachary Quinto opviel als Sylar. Nou, Quinto glipt wederom in een schurkenrol, in de adaptatie van Joe Hills NOS4A2. Het was ook de periode waarin we veel Aziatische horrorfilms zagen, of de remakes ervan. Maar ken je deze ook?

Op de laatste vakjes van het bord wat meer recent nieuws, met name voor mensen met een kinderwens – of, misschien niet (meer), en voor iedereen die ook zo ontzettend van de feestdagen houdt. Straks is er geen enkele meer nachtmerrievrij! Tot slot nog wat artwork van Fangoria, een hele serie Mondo-posters en de prachtige poster van GODZILLA: THE PLANET EATER. Mocht je nou zin hebben gekregen in een écht filmbordspel, dan kun je hier je hart ophalen. Hm, win je eigenlijk wel als je in je eentje speelt..?

Natuurlijk! Hoera, GEWONNEN! Fijn weekend iedereen!

14 september 2018

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!