The-Raid-2-MPAA 030714
The-Raid-2-MPAA 030714
TGIF
14 maart 2014

Thank God It’s Friday 14 maart

The-Raid-2-MPAA 030714Gatverdamme, wat een vies weer toch. Al dat zonlicht, je hoeft niet eens meer een sjaal om en iedereen is opeens een stuk vrolijker. Je kunt maar beter binnen blijven en lekker linkjes lezen! Daarvoor heb ik in deze Thank God It’s Friday onder andere bier, lego en poezen.

THE RAID | Om maar meteen met de deur in huis te vallen en iedereen verrot te schoppen, THE RAID 2 is in aantocht! Inmiddels is er een mooie poster uit die hiernaast te zien is. Verder vind je hier een kijkje achter de schermen bij THE RAID 2 en dat ziet er veelbelovend uit. In THE RAID waren het alleen maar kerels die elkaar afranselden. In THE RAID 2 knokt er ook een dame mee: Hammer Girl. De film is nog niet uit maar deze dame spreekt zo tot de verbeelding dat er al een fanfilm over haar is gemaakt. Straks te zien op BIFFF en Imagine filmfestival. En in Schokkend Nieuws #107 publiceren we begin april het exclusieve interview dat Henriëtte Poelman had met regisseur Gareth Evans!

 SUPERHELDEN | De heren en dame uit THE RAID 2 doen het op eigen kracht, superhelden hebben nogal eens een genetische mutatie nodig. Of in het geval van Spider-Man natuurlijk een spinnenbeet. Stan Lee vertelt in deze promotiefilmpjes wat over THE AMAZING SPIDER-MAN 2. Deze kunstenaar verknipte zijn oude stripboeken om er wat moois van te maken. En ook superhelden doen het veilig.

HEBBEN | Nog een verjaardag in het verschiet en weet je niets te kopen? Drank doet het altijd goed, vooral als het Game of Thrones bier is. Om je drankjes koel te houden heb je deze ijsblokjesvormpjes – lijkt het alleen wel of je de hele tijd achterna gezeten wordt door een T-Rex. Speel alle seizoenen van Buffy na met deze Lego-set. Houd je lippen lekker zacht en soepel met deze nerdy lippenbalsems. Ook leuk, deze boekensteunen. Heb je een paar miljoen over, dan kun je natuurlijk iedereen en zijn moeder trakteren op een Schokkend Nieuws abonnement. Of je koopt dit diamanten kogelvrije pak als dat meer je ding is.

KNUTSELEN | Niets te doen dit weekend? Knutsel dan net als deze jongeman een Iron Man pak van karton. Of bak een prachtige Dark Crystal taart. Ik heb zelf net een gloednieuw nichtje gekregen, dus deze Aliens P5000 Powerloader staat bij mij op de to-do lijst:

Ook op de to-do lijst, deze fotoserie. Niet zo handig en ook geen baby’s die je kunt lenen? Met een paar handdoeken en wat papier kom je ook al een heel end.

LEESVOER | Zet je liever je hersens aan het werk, dan heb ik nog wat langere artikelen voor je. Zoals deze over Dirty Harry als counter culture icon. Of een korte geschiedenis van Godzilla. Wat ging er toch mis met de STREET FIGHTER film? Hier vind je een artikel over de bendes die in Disneyland rondstruinen. Verder nog een interessant artikel over dystopische science fiction en waarom vooral jonge vrouwelijke hoofdpersonages dit subgenre domineren. Ten slotte nog deze, over hoe de vernieuwende stijl van 300 inmiddels een cliché geworden is.

TELEVISIE | Er is een lading nieuwe en hopelijk goede televisieseries in aantocht. Van Gotham is hier het officiële logo te zien en kun je een uitgebreide synopsis lezen. De Flash is hier in vol ornaat te zien. Kek pakje hoor! Wetenschappelijk verantwoord is de vierdelige serie The Real History of Science Fiction, waarvoor BBC America een lading bekende koppen wist te strikken waaronder iedereens imaginary boyfriend Nathan Fillion. Ook gaaf: Jim Henson’s Creature Shop Challenge.

MUZIEK | Even een blokje muziek. Voor Game of Thrones vroeg HBO een tiental rappers om een track te maken. Hier zijn ze allemaal te beluisteren. Ben je nog aan het afkicken van True Detective? Hier vind je wat muzikale methadon in de vorm van twee fijne playlists met muziek uit de serie.

GRABBELBAK | En om deze Thank God It’s Friday goed af te sluiten nog een grabbelbakje aan linkjes. Zo kun je hier een Hitchhiker’s Guide to the Galaxy spel spelen! Vivian Kubrick, dochter van, plaatste onlangs mooie foto’s van zichzelf op de filmsets van onder andere A CLOCKWORK ORANGE. Voor een mega-film-marathon: dertig cultfilms die iedereen gezien moet hebben. Zoals belooft nog wat poezen: Grumpy Cat of Thrones en Jurassic Park Raptor Cat.

En daarmee verklaar ik deze Thank God It’s Friday voor gesloten! Tips kunnen naar [email protected] en voor nu een fijn en vooral happy weekend!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!