OMega Man
OMega Man
Nieuws
14 maart 2014

Night of Error

OMega ManWoensdag 26 maart in Worm Rotterdam: de Night of Error VHS filmavond: “een reis door het bizarre verleden van de eighties videotheek!”

In de jaren tachtig en negentig stonden de videotheken vol met actie- en griezelfilms en karatespektakel. Chuck Norris en Stallone inspireerden eindeloze reeksen rip-offs, met steeds goedkopere effecten en middelmatiger acteurs. Aliens, robots en de monniken van Shaolin verzorgden top-entertainment voor vier gulden per dag! Enfin, de lezers van onze rubriek Video Basta! weten er alles van.

Ook de vrienden van Night of Error speuren regelmatig door kringloopwinkels en zoldercollecties op zoek naar de meest onzinnige VHS-titels, over-the-top trailers en tenenkrommende reclames. Ze besteden speciale aandacht aan unieke logo-animaties en die fascinerende introducties die voorafgaan aan de film, zelf gebrouwen door inmiddels bijna vergeten Hollandse filmlabels.

Dat alles trekt op woensdag 26 maart aan je voorbij tijdens een thema-avond getiteld After the apocalypse… waarbij vooral de films die leentjebuur spelen bij MAD MAX centraal staan.  Een nucleaire oorlog heeft de aarde veranderd in een dorre woestenij. Eenzame overlevenden zoeken naar water, terwijl gemaskerde bendes hun krankzinnige vehikels voorstuwen op de laatste druppels benzine. Onverwachte helden, waaronder Patrick Swayze en Lou Ferrigno nemen het op tegen de dictators van de toekomst in een reeks onnavolgbare trailers.

In de pauze kun je genieten van een interactief VHS hoezenmuseum en synthesizertunes van DJ Tapeworm, gevolgd door hoofdfilm: THE OMEGA MAN (1971) met Charlton Heston als laatste overlevende van New York. “The last man on earth always carries an automatic weapon… because the last man on earth is not… alone!’

Night of Error
26 maart
Zaal open: 19.30 uur
WORM
Boomgaardsstraat 71
3012 XA Rotterdam

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!