alien-439x550
alien-439x550
TGIF
14 februari 2014

Thank God It’s Friday 14 februari

alien-439x550Happy Valentijn-facehugs! Mocht je tussen het lezen van je Valentijnskaarten door nog even tijd hebben, dan heb ik weer een volle Thank God It’s Friday voor je! Dit keer romantische tips, natuurlijk, wat Stephen King en zombie-bevers.

VALENTIJN | Ben je heimelijk verliefd, maar weet je niet hoe je hem/haar moet veroveren? Probeer één van deze romantische acties eens. Je kunt natuurlijk ook nog snel een kaartje in de bus gooien. Zoals deze retro Batman kaarten of deze van PACIFIC RIM. En deze is ook heel preciousssssss. Vanavond lekker samen knus een filmpje kijken? Dan vind je hier en hier wat toepasselijke kijktips en nee, THE NOTEBOOK staat er niet tussen. Hier ook wat anti-Valentijnkijktips. Ben je je partner eigenlijk gewoon helemaal zat, maar weet je niet hoe je het uit moet maken? Deze handige handleiding biedt uitkomst. Of zeg het gewoon in filmtitels.

STEPHEN KING | Zo dat was het Valentijnsblokje, verder met Stephen King. Die krijgt het namelijk flink druk, en waarschijnlijk ook wat extra nullen op zijn bankrekening, want zo’n beetje zijn hele oeuvre wordt verfilmd. Zo gaan de geruchten dat Cary Fukunagu, van de HBO-serie True Detective, een nieuwe versie van IT gaat maken. Verder is CELL, over een zombievirus dat zich verspreidt door middel van mobiele telefoons, in de maak met onder andere Isabelle Fuhrman die het creepy kindvrouwtje uit ORPHAN speelde. Verder komt er een prequel van THE SHINING aan en de verfilming van het verhaal The Ten O’Clock People. En dat is nog maar het topje van de Stephen King-ijsberg. Hier vind je een lijst met alle King-projecten in ontwikkeling.

LEESVOER | Ben je niet zo van Stephen King en is Kafka meer je ding? Dan kun je hier heel literair verantwoord David Cronenbergs essay over De Gedaanteverwisseling lezen. Voor de astronomie/Doctor Who-geeks onder ons: het vernoemen van een nieuwe planeet naar de thuisplaneet van de Doctor gaat zomaar niet. Verder de complottheorieën die de inspiratie vormden voor sciencefiction- en horrorfilms. KILL LIST en SIGHTSEERS regisseur Ben Wheatley vertelt over de belangrijkste films in zijn leven en ten slotte The Flintstones, maar dan wetenschappelijk correct.

HET SPIJT ME | De Shia LaBeouf-is-sorry-tour gaat nog even door. In een eerdere versie van Thank God It’s Friday kon je al lezen dat niet alleen zijn korte film een rechtstreekse kopie was, maar ook zijn excuses bij elkaar gegoogled waren. Nu gaat zijn sorry-zeggen nog verder in #IAMSORRY – een tentoonstelling waarbij Shia met papieren zak over zijn hoofd boete doet, of iets dergelijks. Zoveel craziness on a stick vraagt natuurlijk om een parodie. Daarom kun je Jerry O’Connell een deur ernaast vinden met #IAMSORRYTOO. Wie echt sorry moest zeggen is deze journalist die Samuel L. Jackson verwarde met Laurence Fishburne. Pijnlijk…..

TELEVISIE | Om meteen maar te beginnen met de grootste klapper: hier vind je de trailer van het nieuwe seizoen van Game of Thrones! En hij duurt een kwartier!!!! Korter, maar wel mooi, is de trailer van het nieuwe seizoen van Hannibal. Ik was zelf aangenaam verrast door deze serie met Laurence Fishburne en niet Samuel L. Jackson. MTV komt met twee nieuwe horrorprojecten. Seth Rogen is bezig met de adaptatie van de comic Preacher. Gotham, over commissaris James Gordon en Gotham City voordat Batman er zijn grot had, is begonnen met casten. Ook komt er een serie van Red Shirts. In dit boek komt een aantal nieuwe rekruten van Starship Intrepid tot de ontdekking dat er wel heel veel bemanningsleden de pijp uit gaan.

GRABBELBAK | Zo, ten slotte nog wat losse linkjes om door te klikken. Heb je je altijd al afgevraagd hoe een bejaarde Popeye eruit zou zien? Je moet niet zitten aan me Pixar Nikes. Eindelijk: een Lebowski kleed to tie the room together. Of een episch STAR WARS wandkleed. James Franco verfilmt the making of THE ROOM! Alle special effects-Oscarwinnaars in één video. Om te onthouden. Disneyprinsessen op zijn Mucha’s. Patrick Stewart als Yutu, het Chinese maanwagentje. Deze THE PRINCESS BRIDE reünie maakte mij erg blij. Van Dirk Everse kregen we nog deze tip: fictieve plaatsen en filmlocaties op een wereldkaart. Hier een handig overzicht van Marvel-personages en welke filmstudio’s daar de rechten van hebben. Het Gouden Boekje Facehugs for Everyone bovenaan deze pagina is hier terug te vinden. En om deze Thank God It’s Friday even goed af te sluiten: Zombiebevers! Check wel even of je baas al dronken is.

Dat was hem weer. Zoals altijd kunnen tips naar tgif@schokkendnieuws.nl

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!