nicolas lizotte
nicolas lizotte
TGIF
13 februari 2015

Thank God It’s Friday, 13 februari

nicolas lizotteTGIF | Vrijdag de dertiende. Blijf nog maar even binnen, want zodra je de deur uitstapt struikel je, over een zwarte kat, onder een ladder door, toch de hondepoep in. Kan je beter lekker nog even wat linkjes klikken. Met deze week natuurlijk veel Spider-Man, maar, het is tenslotte Valentijnsdag morgen, ook een dreamy steamy Steve Buscemi!

SPINNERIJ | Eindelijk weer eens een ouderwets internetontploffend nieuwtje. Zoals we eerder deze week al op onze Facebookpagina meldden: Spider-Man, die steeds maar zo hardnekkig bij Sony bleef zitten, maakt de overstap naar Marvel. Dat schept natuurlijk opties voor Spidey en over die opties wordt natuurlijk druk gediscussieerd. Het laatste nieuws is dat hij eerst in de volgende Captain America-film zal opduiken (cue meer SpideyCap-shipping) en dan een eigen film krijgt in 2017. Andrew Garfield zou de laan uitgestuurd zijn, maar nu schijnt ‘ie zelf voor de eer bedankt te hebben. Zou ik ook zeggen. Er wordt natuurlijk al druk met nieuwe potentiële namen gestrooid. Peter Parker moet in elk geval weer terug naar high school voor een nieuwe film. En om het allemaal nog wat ingewikkelder te maken: Sony gaat blijkbaar wel gewoon verder met de geplande Spider-Man spin offs. Hier is alvast een lijstje aangepaste Marvel-release dates, en hier wat men vindt dat Marvel zou moeten doen met een nieuwe Spider-Man-film.

FILMS EN SERIES | Nog wat ander superheldennieuws: GUARDIANS OF THE GALAXY 2 gaat afwijken van de stripboeken, en dat is riskyChris Pratt, aka Star-Lord van GotG, gaat trouwens waarschijnlijk in een nieuwe sciencefictionfilm met Jennifer Lawrence spelen, PASSENGERS. Over Lawrence gesproken, die zal waarschijnlijk niet eeuwige HUNGER GAMES-sequels blijven maken, maar de makers  willen hun melkkoetje niet zomaar opgeven. De boeken zijn op, maar dat is slechts bijzaak. Dan zie ik toch meer heil in meer JOHN WICKs. Eén van de prettigste verrassingen van de laatste tijd smaakte best naar meer, dus van mij mag de franchise er komen! En dan zit ik hier vol verwachting te wachten op Ben Wheatleys (ik ben fan) HIGH-RISE, komt er ineens nieuws van alweer de film daarna! FREE FIRE, ge-executive-produced door niemand minder dan Martin Scorsese. Go Ben. Drie weken geleden had ik het erover dat Neill Blomkamp zo graag een nieuwe ALIEN-film wilde regisseren, dat hij er al beeldschoon artwork voor gemaakt had. Toen was het ‘helaas gaat het niet door’. Inmiddels is het ‘maar misschien toch weer wel‘!. Tijd voor fingers crossed enzo. Een special effects artist helpt alvast een handje mee. O, en heel ander nieuws: Mel Brooks wil een SPACEBALLS-sequel maken. 28 jaar na het origineel! Hij zal het in elk geval zonder Barf en Dot Matrix moeten doen… Nieuwtjes over de Ash vs. Evil Dead-serie beginnen binnen te druppelen. Hier alvast wat bijrollen bijvoorbeeld. Ik zeg het nog maar eens, ik vind de serie Constantine hoogst vermakelijk. Ben ik wel een minderheid in. En ik heb ook de strips niet gelezen, dus dat zal het ongetwijfeld makkelijker maken de serie te waarderen. Anyway, hij staat nog steeds op het punt om gecancelled te worden, maar misschien brengt Syfy uitkomst! Hier ga ik gewoon even helemaal geen commentaar op hebben: remake van MARTYRS en ‘recalibration’ (oh, purlease) (ja sorry, maar hoe kan je op zo’n term nou geen commentaar op hebben) van HALLOWEEN.

GOT | Hier is een fijn lang kijkje achter de schermen van Game of Thrones seizoen 5! (kunnen we de dagen al af gaan tellen?) 

VAN ALLES | Yum! Hier zijn wat raadplaatjes. En hier ’15 Weird & Wild Horror Movies From The VHS Era Every Adventurous Fan Should See’. Pakkende titel wel. Misschien kan iemand van ons Video Basta!-team hieronder even melden welke uit de lijst de beste is? Ooit afgevraagd wat de films van Steven Spielberg toch zo darn Spielbergy maakt? Nou, dit. En ooit afgevraagd hoe het er binnenin Jabba the Hutt uitzag? Nou, zo. Wat je je hopelijk nooit afgevraagd hebt is waar Tom Six toch de inspiratie voor THE HUMAN CENTIPEDE vandaan haalde. Maar we hebben toch een vaag vermoeden, check nummer acht! En nummer twintig! (En check dan de rest, want creepy shit.) Bovenaan dit artikel: Viking Darth Vader door Nicolas Lizotte. Een echte officiële Greedo fish! He doesn’t shoot first. Bordspellen zijn hip – GHOSTBUSTERS-bordspel, CONAN-bordspel! Furbacca, aw.

TENSLOTTE | Okay, ik heb het geprobeerd te vermijden, maar hier is toch één Valentijnslinkje. 15 Essential Date Movies for Horror Nerds! Als je heel romantisch morgen een eerste date gepland hebt, dan weet je gelijk wat je aan hem/haar hebt. Als iemand CEMETERY MAN of WILD AT HEART niet romantisch vindt, snapt hij of zij er duidelijk niets van. Toch? O, en aan 50 Shades of Grey, boek en film, verspil ik graag zo weinig mogelijk woorden, maar deze versie is een stuk geslaagder: 50 Shades of Steve Buscemi!


Dat was ‘m weer! Vrijdag-de-dertienze en Valentijnze lekker het weekend door; wij zijn er volgende week weer. Tips kunnen zoals altijd naar [email protected].

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!