leevancleef
leevancleef
Nieuws
10 februari 2015

Pasta Prijsvraag!

leevancleef PRIJSVRAAG |  Op vrijdag 20 februari is het Spaghetti Night tijdens Cinema Egzotik in filmmuseum EYE in Amsterdam. Schokkend Nieuws verloot vrijkaartjes voor deze heerlijke double bill!

Cinema Egzotik vindt iedere maand plaats in filmmuseum EYE in Amsterdam. Regisseur Martin Koolhoven en cultkenner Ronald Simons presenteren op 20 februari twee klassieke spaghettiwesterns: DEATH RIDES A HORSE / DA UOMO A UOMO (Giulio Petroni, 1967)  en FOR A FEW DOLLARS MORE  / PER QUALCHE DOLLARO IN PIÙ (1965, van de grootmeester zelf: Sergio Leone). En er is ook een bijzondere gast: Glenn Saxson!

Zijn echte naam luidt Roel Bos. De acteur en producent vertrok in 1964 naar Italië en speelde onder zijn artiestennaam Glenn Saxson diverse hoofdrollen in spaghettiwesterns, waaronder IL MAGNIFICO TEXANO en DJANGO SPARA PER PRIMO (Alberto De Martino, 1966). Simons en Koolhoven praten met hem over zijn avontuurlijke jaren in Italië.

Schokkend Nieuws geeft 5 x 2 kaartjes weg voor Cinema Egzotik. Het enige wat je hoeft te doen is de volgende vraag beantwoorden. Lee Van Cleef speelt in beide films en was te zien in talloze spaghettiwesterns. Maar in welke beroemde Oscarwinnende Amerikaanse western zagen die Italiaanse regisseurs en wij hem voor het eerst? 

Deze prijsvraag is inmiddels afgelopen. De winnaars hebben bericht gehad.

Cinema Egzotik
20 februari
Aanvang 20:00
EYE Film Instituut Nederland
Website

10 februari 2015

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!