My Bloody Valentine
My Bloody Valentine
TGIF
11 februari 2016

Thank God It’s Friday, 12 februari

My Bloody ValentineTGIF | Het weekend kleurt rood, bloedrood, want het is weer tijd voor TGIF, Valentijn en Deadpool. Vier de dag van de liefde met je grote kloppende horrorhart, door zaterdag alvast een date mee te nemen naar de Schokkend Nieuws B-Movie Bingo of de launch van het nieuwe nummer in galerij Movie Ink. Of blijf gezellig vrijgezellig de linkjes klikken in deze editie van TGIF. Schokkend Nieuws is er sowieso voor u.

VALENTIJN | Ook onze favoriete sciencefiction- en fantasy-helden vieren Valentijn, zo leren deze mooie posters ons. Voor wie op een eenzame Valentijnsdag een flinke pot agressie wil botvieren, valt er inspiratie te halen uit deze horrorklassiekers. En we voegen nog maar een nieuwe horrorfilm toe aan het jaarlijks terugkerende Valentijnslijstje met deze nieuwe trailer voor Freaks of Nature.

ACHTER DE SCHERMEN | Neem een kijkje achter de schermen van Doctor Who met deze deleted scenes. Minder rooskleurig ging het eraan toe op de set van THE HATEFUL EIGHT, waar Kurt Russell een stuk antiek aan diggelen sloeg. Soms komt een film helemaal niet van de grond, en daar zijn wij bij de volgende superheldenfilms ontzettend dankbaar voor. Ook dankbaar zijn we voor MAD MAX: FURY ROAD, waar we ook een indrukwekkend kijkje in de keuken krijgen.

IN DE PIJPLIJN | De mannen achter de Imagine-favoriet THE BATTERY willen de filmindustrie opschudden met hun nieuwe film en vragen jouw hulp. De Britse tv-hit Black Mirror keert terug bij Netflix en weet Hollywood-talent aan zich te verbinden. Ook Neil Gaiman gaat naar televisie en dat wordt sowieso fantastisch, want Neil Gaiman. Park Chan-Wook keert terug naar genre-cinema met Genocidal Organ en dat wordt sowieso fantastisch, want Park Chan-Wook. James Wan zet met een luciferdoosje, een zak suikervrije Gummi-beren, een spork en een papieren parasolletje de nieuwe MacGyver-film in elkaar, wat mijn fantheorie dat Jigsaw uit SAW eigenlijk MacGyver is plausibeler maakt. Bryan Singer neemt een duik in het diepe. TV-God Bryan Fuller schenkt nieuw leven aan Star Trek. Johnny Depp is liever onzichtbaar als hij niet voor Donald Trump speelt. Over martelfiguren gesproken: ook Saw keert terug, wat mijn fantheorie dat Jigsaw eigenlijk MacGyver is weer minder plausibel maakt.

TRAILERS| De superbowl is weer geweest, wat betekent dat een shitload aan films met enkel explosies een nieuwe trailer heeft gekregen vol explosies. Hier zijn ze allemaal op een rijtje. BATMAN V SUPERMAN kreeg nog een extra nieuwe trailer. Dat je actie nog steeds op een interessante manier kunt uitvoeren, bewijst HARDCORE HENRY. HUNTSMAN 2 ziet er vooral heerlijk knullig uit. THE INVITATION maakt een creep van Hollands hoop Michiel Huisman. EQUALS maakt een indie-romance van 1984. Stephen Chow doet waar hij goed in is in THE MERMAID:

CREATIEVE MARKETING| Dat marketing ook creatiever aangepakt kan worden, bewijzen deze gruwelijk geweldige Ghanese posters. Ook Cloverfield doet een staaltje interessante marketing. Deze reclame voor BATMAN V SUPERMAN van Turkish Airlines valt op zijn minst gezegd op. Dat creatieve marketing van alle tijden is bewijst cultregisseur Jeff Lieberman met dit oude promotiemateriaal voor CREEPSHOW.

DEADPOOL| Over creatieve marketing gesproken: het team van Deadpool heeft het begrepen want hij is overal. Hier een overzichtje van de beste promotiestunts. Ook Mondo maakte een mooie poster van ’the Merc with a Mouth’. Het geld van de marketing is in ieder geval niet in de film gaan zitten. Wie was Deadpool ook alweer, en wie is nu echt de bedenker? En welke comics moet je gelezen hebben voor je de film ziet? Er komt sowieso een tweede Deadpool waarin Ryan Reynolds zich weer vol mag uitleven in zijn spandexfetish. De scriptschrijvers doen een boekje open. China en India zien Deadpool niet zitten. Voor wie wat wil eten voor hij naar de de film gaat en niets heeft tegen een overdaad aan olijven is er nu dit recept voor een Deadpool-pizza.

STAR WARS| Hoe is BB-8 onstaan? Volgens een fan was zijn origine vrij fallisch. Waarom zou je een Jedi worden als Sith zoveel stoerder zijn? Een aantal fans hebben de originele cast van Star Wars flink onder handen genomen. Een fan ziet Han Solo zelfs liever verdwijnen naar het Honderd Bunderbos.

SUPERCUTS & MASHUPS| Er zijn weer een aantal fijne supercuts gemaakt, onder andere eentje waarin ’the dude abides‘. Batman vs. Batman: hoe dan ook, Adam West wint. Hoe zou THE SUICIDE SQUAD-trailer werken met de oude, fantastische Batman-cartoons? Over cartoons gesproken: films werken toch beter als ze door The Simpsons vertolkt worden. Van deze supercut kan geen lachje af. Tot slot een supercut waar Tarantino vrolijk van wordt.

POTPOURRI| Begin de dag met een dansje… met Conan. Waarom horror God nodig heeft. Welke genre-series zijn een must-see in 2016? Voor wie iets doodengs wil horen is er de geweigerde soundtrack voor THE EXORCIST, een film die van zichzelf al knikkende knieën-creepy was. Horrorfilms worden alleen maar enger door medewerking van wetenschappers, want wetenschappers zijn gestoord. Hellboy en honden zijn de perfecte combo en ik wil nu zo’n mormel. Een fan heeft de tijd genomen de Millennium Falcon uit hout te snijden, iets dat wat mij betreft geen hout snijdt (het spijt me). De beste action-figure ooit: John Carpenter’s The Fog.

Dat was hem voor deze week! Tips voor de volgende kunnen zoals altijd naar tgif@schokkendnieuws.nl.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!