clockwork
clockwork
TGIF
11 oktober 2013

Thank God It’s Friday 11 oktober

clockworkHet is koud en regenachtig en nog net geen weekend. Prima moment om je even binnen te verschuilen met al het moois in deze editie van Thank God It’s Friday! Veel SHIELD, veel lijstjes en veel Danny Trejo.

LIJSTJES LIJSTJES LIJSTJES | 25 films om een paniekaanval van te krijgen. 25 heksen (zie verderop rechts). Zeven sciencefiction/horror films. Twaalf films die er misschien nooit zullen komen, maar die we wel graag willen zien. 32 ouders (zie links) die erg hun best hebben gedaan met Halloween (+ bonus, + nog meer bonus) en achttien enge Halloweenkostuums uit het verleden. Tien mythes over sciencefiction. Dertig setfoto’s van de Harry Potter-reeks.

TARANTINO | Altijd leuk als de oud-videotheekmedewerker in Quentin Tarantino naar boven komt. Vorige week verscheen een lijst met zijn beste films van 2013 tot nu toe – van THE CONJURING tot FRANCES HA (die laatste is allesbehalve een SN-titel, maar kan ik zeer aanraden). Verrassende keuze: THE LONE RANGER. In een interview met Les Inrockuptibles gaat Tarantino dieper op zijn bewondering voor (en kritiek op) de film van Gore Verbinski. Hij heeft het ook nog over Batman – volgens hem maar een saai personage.

KORT | Vintage! Helm’s Deep in Lego! GREMLINS!

POESJE | ’t is maar een kat hoor.

AGENTS OF SHIELD | De Marvel-serie krijgt een volledig seizoen! Eerlijk toegegeven: tot nu toe ben ik nog niet echt enthousiast. Het is allemaal wat stijf en één van de hoofdrolspelers is ronduit saai. Maar aflevering drie was beter dan de eerste twee, dus ik ben blij dat de serie de kans krijgt te groeien. Badass Digest en Alyssa Rosenberg hebben wat tips om de serie te verbeteren. En bij Pajiba hebben ze wel wat te zeggen over de klachten.

VERDER IN TELEVISIENIEUWS | De eerste aflevering van seizoen drie van American Horror Story, Coven, is door heel veel mensen bekeken. Van dé verrassing van dit televisieseizoen, het verbazingwekkend leuke (en soms ook best een beetje enge) Sleepy Hollow is nu al een tweede seizoen besteld.

mt_ignore:witchesHORROR | Vorige week stond in de Thank God It’s Friday de intro van de jaarlijkse Treehouse of Horrors-aflevering van The Simpsons. Heb je alle referenties gespot? Hoe lang zou jij het eigenlijk uithouden in een horrorfilm? En dit is geen sneeuwbol, maar een bloedbol.

DINO | Toen ik het vorige week over sexy dinosauriërs had, was dit niet bepaald wat ik bedoelde… (Met dank aan Wim Castermans.)

EVIL DEAD 2 | Een ‘oral history‘ van de film, waarin Bruce Campbell het clubje van Sam Raimi vergelijkt met Jackass maar dan met plot.

TREJO | Met de release van MACHETE KILLS is Danny Trejo weer veel in het nieuws. Grantland heeft een mooi interview en bij Badass Digest kan je hem bezoekers van de Alamo Drafthouse tot stilte zien manen.

DONORHART | Dick Maas maakte een reclamefilmpje voor de campagne om orgaandonoren te werven. Hier meer informatie. Maas wordt wel vaker gevolgd door controverse, en dat is dit keer niet anders. Tja, met zo’n donorhart mag je ook wel wat voorzichtiger omgaan!

MECHA | Indrukwekkend filmpje! Jammer dat het maar drie minuten duurt…

DOCTOR WHO | Dan het grote nieuws van deze week: er zijn elf afleveringen van Doctor Who ontdekt in Nigeria, waarvan er negen verloren gewaand waren. Het gaat om delen van de langere verhalen Web of Fear en The Enemy of the World. Io9 heeft alvast een trailer voor Web of Fear. Alle afleveringen zijn binnenkort op iTunes te koop.

BACK TO THE FUTURE | Great Scott!

Suggesties kunnen zoals altijd naar tgif@schokkendnieuws.nl. Prettig weekend en tot volgende week!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!