only god forives
only god forives
Nieuws
13 oktober 2013

Deze week op dvd en blu-ray

only god forivesEensgezinde kritieken en meningsverschillen, deze week. Een postapocalyptische vader-en -zoonfilm én de nieuwste van een regisseur wiens film we tot beste film van 2011 kroonden.

AFTER EARTH (Sony, 11 oktober), de meest recente film van de ooit veelbelovende M. Night Shyamalan, werd door recensent Lieuwe van Albada omschreven als een slechte grap. De film waarin Will Smith – hier Cypher Rage genaamd – en zijn zoon op een gevaarlijke toekomstige versie van de aarde belanden, “doet je bijna terugverlangen naar Shyamalans beruchte twist-endings.”

Over AFTER EARTH waren de meeste critici het wel eens. ONLY GOD FORGIVES (Cineart, 14 oktober), de film die Nicolas Winging Refn maakte na het fantastische DRIVE,  kreeg veel wisselender reacties. Phil van Tongeren prees de hypergestileerde regie, maar had ook het nodige aan te merken op de wraakfilm. “Een veel gelezen kritiek is die van ‘style over substance’, maar doorslaggevender lijkt me dat Refn er niet in slaagt ons met een frisse, verraste blik naar genreclichés te laten kijken.”

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!