glass
glass
TGIF
11 januari 2019

Thank God It’s Friday, 11 januari

glassTGIF | Laten we deze vrijdag maar met scherven en glassplinters beginnen. Volgende week komt GLASS uit, maar als je de eerste reacties moet geloven zijn de verwachtingen al verbrijzeld.

De Nerdist heeft die eerste reacties verzameld en de teneur is niet best. Neem deze tweet: ‘…it’s a mess of a movie that doesn’t seem to understand itself of (sic) the world of comic books it wants so desperately to be part of.’ En deze reactie, die voor mensen die niet onder de indruk zijn van M. Night Shyamalan waarschijnlijk wel opsomt hoe hij zichzelf ziet: ‘(…) like going to the movies with that one friend who keeps whispering banal observations into your ear, and then leaning back satisfied that he’s just blown your mind.’

Dat de film een soort van voortzetting van UNBREAKABLE is wisten we al en GLASS recyclet zelfs wat materiaal van die film. Je krijgt ook het idee dat Shyamalan zijn eigen filmografie de expanded universe-behandeling wil geven. Dus krijgen we nu een spin-off over de graswolven uit LADY IN THE WATER of zien we hoe het afloopt met de inwoners van THE VILLAGE? Onze recensie van GLASS kun je a.s. woensdag lezen.

In Netflix-nieuws kregen wij deze week bericht over een curieuze samenwerking tussen David Fincher (SE7EN, FIGHT CLUB) en Tim Miller (DEADPOOL). LOVE, DEATH & ROBOTS is een serie korte animatiefilms met sciencefiction-, horror- en komedie-elementen. Als we afgaan op het twitterbericht krijgen we weerwolfsoldaten, buitenaardse spinnen en robots die de kluts kwijt zijn. Dan Gilroy, de regisseur van NIGHTCRAWLER, heeft een Netflix Original gemaakt en werkte weer samen met Jake Gyllenhaal. VELVET BUZZSAW gaat over mysterieuze outsider art die wordt ontdekt door een arrogante kunsthandelaar en gaandeweg demonische krachten lijkt te bezitten. Het gegeven klinkt interessant, nu maar hopen dat Gilroy er een nare draai aan kan geven zoals hij dat ook in het macabere NIGHTCRAWLER deed. Zuid-Koreaanse zombies en middeleeuwse aziatische kostuums zijn de receptuur van de serie KINGDOM, die ook op de streamingdienst te zien zal zijn en hopelijk wat tegengif is voor al die dertien-in-een-dozijnzombieklonen op het grote scherm en de beeldbuis. THE DARK CRYSTAL gaat ook lekker; hier weer een berichtje met wat weetjes waar fans van zullen smullen. En om dit Netflixplugje af te sluiten is hier nog een lijstje van de 16 beste sciencefictionfilms die je kunt streamen volgens Popular Mechanics.

Nu zijn de feestdagen wel voorbij, maar mijn hart ging toch sneller kloppen bij het zien van dit Nic Cage kussen met lovertjes. Heerlijk om beet te pakken in deze koude maanden, terwijl jij jezelf trakteert op een Nic-o-thon met THE WICKER MAN, MANDY en VAMPIRE’S KISS. En deze gelukkige sterveling kwam Nic in het wild tegen! Wonderen bestaan!

Andere streamingdiensten zitten natuurlijk ook niet stil in het nieuwe jaar. Omdat er weer een nieuw seizoen van TRUE DETECTIVE komt, blikt dit artikel terug op de mysterieuze Yellow King. Rick en Morty zijn weer klaar voor knotsgekke avonturen in een vierde seizoen, dus time to get schwiftyDisney Channel laat de Star Wars-sage ook uitbreiden met een tweede seizoen van STAR WARS: RESISTANCE. In deze geanimeerde serie volgen we een paar rebellen die moeten infiltreren in de gelederen van The First Order.

Onze eigen UFO-professor Bram Roza kwam deze week met wat leuke linkjes over de serie PROJECT BLUE BOOK. Deze History Channel-serie gaat over een speciale eenheid van de Amerikaanse luchtmacht die UFO-zaken bestudeert. Aidan Gillen (de beruchte Littlefinger uit GAME OF THRONES) speelt de hoofdonderzoeker die op pad gaat om buitenaards gespuis op te zoeken. De makers hebben al advies gevraagd aan expertsEn nu we het toch over aliens hebben: hier is een geinige theorie over Groot en zwijgende of eenvoudig communicerende filmpersonages in genrefilms. Want waarom vinden wij ze toch zo schattig?

In horrornieuws: de streamingdienst Shudder gaat een documentaire uitbrengen over African-Americans in horrorfilms, getiteld HORROR NOIRE. Daarin zullen mensen als Jordan Peele, Tony Todd en Keith David vertellen over hun ervaringen binnen de filmindustrie. CBS is bezig met de serie EVIL, die zich richt op drie uiteenlopende personages die bovennatuurlijke zaken onderzoeken en zo gaan twijfelen aan hun verstand. Voor mensen die gruwelen van Adam Sandler is het leuk te weten dat zijn productiemaatschappij zich ooit eens heeft gewaagd aan een horrorfilm die volgens het artikel niet slecht moet zijn. En deze twee linkjes schaar ik ook maar even samen. De een gaat over seks in horrorfilms en IT FOLLOWS en de ander is een smakelijk lijstje met de beste en meest memorable horrortongen. Om je vingers bij af te likken… 

Het is weer een nieuw jaar dus nieuwe kansen om je rot te schrikken in de bios. En een ander leuk lijstje dat juist terugkijkt, is een selectie van de beste korte sciencefictionfilms van 2018.  

Fijn weekend!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!