RRR Still 2 new
RRR Still 2 new
TGIF
10 juni 2022

Thank God It’s Friday, 10 juni 2022

RRR Still 2 newTGIF | Het is komkommertijd, lijkt het wel. Er valt weinig te melden. Hedwig vindt het allang best, want er valt nog genoeg te kijken (en te lezen) dit weekend.

 

Allereerst is juni natuurlijk trotsmaand, sorry, Pride month, zoals vorige week ook al feestelijk door Jons ingeluid. Slant maakte precies een jaar geleden een lijst met de 100 beste LGTBQ films, waarbij niet geaarzeld werd om eens wél films op te nemen van voor 1980. En dit jaar hebben ze (ook best passend, maar vooral naar aanleiding van CRIMES OF THE FUTURE) de films van David Cronenberg op volgorde gezet.

Meer Pride: The Mary Sue schreef over hoe je in games je seksualiteit goed kan verkennen, en verzamelde tweets over de pro-fanart uitlatingen van Taika Waititi tijdens een of ander event van Variety. Gayly Dreadful (goede sitenaam) heeft een stuk over de subtext van DRACULA’S DAUGHTER uit de jaren dertig. En dat geeft me dan weer een excuus om het te hebben over een fantastische manier om er zelf achter te komen hoe queer het oorspronkelijke boek van Bram Stoker eigenlijk wel niet was: de nieuwsbrief Dracula Daily.

Dracula is namelijk een briefroman, bestaande uit brieven en dagboekaantekeningen van allerlei personages. Brieven en dagboekaantekeningen die allemaal voorzien zijn van een datum, ergens tussen mei en november. En met deze nieuwsbrief krijg je het boek dus beetje bij beetje toegestuurd, in chronologische volgorde. Tussen 5 en 17 juni is er niets, dus nu is een perfect moment om je te abonneren en snel bij te lezen – want zelfs al heb ik het boek gewoon in de kast staan, dit geeft toch een heel ander perspectief. En tsja, in het boek staan geen memes

Verder: de tweede hoofdpersonen van de waanzinnige Indiase blockbuster RRR (te zien op Netflix) hebben weliswaar allebei netjes een vrouwelijke love interest, om de film nou eenduidig hetero te noemen…Het woord “bromance” dekt de lading nou ook weer niet helemaal.

Er valt misschien wel het een en ander af te dingen op de nationalistische boodschap, maar laat je vooral niet afschrikken door de lengte van ruim drie uur: de film moest wel zo lang, want alles moest erin. Verbluffende actiescènes, romantische montages met behulpzaam beschrijvende liedjes, een dance-off, geheime identiteiten, een gevecht tussen een tijger en een wolf – bedenk het, en het zit in deze film.

Ten slotte ga ik niet alles delen dat er uit de hypeweek (nou ja, “Geeked Week”) van Netflix is gekomen. Ik gebruik hier Pride graag als een excuus om me te beperken tot de nieuwe Wednesday Addams en THE SANDMAN. Nou ja, oké, voor Junji Ito en Henry Sellick wil ik ook nog wel even plaats maken, en dat voelt ehet weer een beetje beetje gemeen om de indrukwekkende reeks door Guillermo Del Toro bijeengebrachte regisseurs weg te laten. Buiten Netflix komt er ook nog genoeg aan: een nieuwe versie van THE MUNSTERS door Rob Zombie, en een serie gebaseerd op een van mijn favoriete stripreeksen, PAPER GIRLS. Ondertussen ga ik denk ik eindelijk zwichten voor een Disney+abonnement, vanwege de nieuwe aanpassing van een andere strip die ik lang met plezier heb gevolgd (en nu geduldig ligt te wachten tot de petekindjes oud genoeg zijn)… en omdat het anders toch wel binnenkort zou gebeuren voor SHE-HULK, ongeacht hoe bagger de CGI is en hoeveel groter ze zou mogen zijn.

Genoeg vermaak te vinden, in ieder geval! Zelf nog iets moois ontdekt waar mede-SN-lezers van zouden genieten? Deel het hieronder of op Facebook! Fijn weekend.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!