enhanced-buzz-31173-1389231277-7
enhanced-buzz-31173-1389231277-7
TGIF
10 januari 2014

Thank God It’s Friday 10 januari

enhanced-buzz-31173-1389231277-7De eerste (werk)week van het nieuwe jaar zit er op. De eerste goede voornemens kunnen rechtstreeks door naar de lijst van volgend jaar en winter is nu daadwerkelijk coming. Gelukkig hebben we weer een fijne reeks linkjes om de vrijdagmiddag te overbruggen, zodat je je daarna aan de drank kan vergrijpen. Deze keer: kindervrienden in een heel ander daglicht, tips voor je bruiloft en ondeugende posters!

LEGO |  We beginnen deze Thank God It’s Friday met waarschijnlijk het meest geliefde speelgoed aller tijden: Lego. In licentie met grote filmreeksen als HARRY POTTER en THE LORD OF THE RINGS werden al prachtige Lego-sets uitgebracht, check bijvoorbeeld deze Helm’s Deep, en nu is het de beurt aan The Simpsons. In februari is de familie in Lego-vorm te koop en er zal ook  een aflevering van The Simpsons in Lego worden uitgevoerd. En over The Simpsons gesproken: vandaag verscheen deze mooie hommage aan Miyazaki. Terug naar Lego: Dr. Who en Ewoks die er wel een heel speciaal dieet op na houden. Over een maand gaat natuurlijk de eerste Lego-film in première. Hier de character posters en trailers.

ETEN EN DRINKEN | Weet je nog niet wat je vanavond moet eten? Wat dacht je van fish fingers and custard a la Dr. Who? The Geeky Chef heeft het recept en nog veel meer film- en televisiegerelateerde eettips. Winter is coming, niet alleen meteorologisch gezien maar ook op de buis. Op 6 april gaat het nieuwe seizoen van Game of Thrones van start. Voor de culinair begaafden onder ons is dit een goede manier om alvast in de stemming te komen. Sherlock is wel al weer op televisie te zien en daar hebben we een drinking game voor. Natuurlijk niet voor de lezers onder de achttien! Mocht het eten en vooral de drank je teveel worden en hang je boven de pot – probeer dan één van deze na te spelen.

TROUWEN | STAR WARS-fan en je bruiloft aan het plannen? Dat komt dan mooi uit. Wat dacht je van deze taart? Of deze? Deze is wat minder aantrekkelijk. En dan hier toepasselijke ringen. Dit is niet bruiloft-gerelateerd maar is wel hilarisch.

WETENSCHAPPELIJK VERANTWOORD | Wat wetenschappelijk leesvoer waarmee je op de vrijdagmiddagborrel nog wat indruk kan maken. Want was de matrix nou echt nodig in THE MATRIX? Wat zijn de beste sciencefictionfilms volgens de wetenschappers? En hoe groot is de kans dat de inbrekers in HOME ALONE de door Macauly Culkin toegebrachte verwondingen zouden overleven? Ten slotte zijn hier nog even alle zombievariaties in kaart gebracht.

GRABBELBAK | Nog wat losse linkjes om door te klikken. Een grappige lamp, Mini-Batman in stemmig zwart en wit en Disney-prinsessen in World of Warcraft-stijl.  Komt er een GUARDIANS OF THE GALAXY animatieserie? Deze serie toont kindervrienden in een heel ander daglicht. Zie bovenaan deze pagina bijvoorbeeld Barbie, maar ook Winnie de Pooh en de Teletubbies hebben een duistere make-over gehad. Ook duister, deze beelden van de H.R. Giger bar. RESERVOIR DOGS in tweets. En Jason Voorhees is aan het daten.

FILMTIPS & TRICKS | Eén van de allerslechtste films aller tijden, THE ROOM, viert binnenkort zijn tienjarig jubileum. Schrijver, regisseur, acteur en allround weirdo Tommy Wisseau geeft tips. You’re tearing me apart, Lisa! Van een heel andere orde: Patrick Stewart geeft een wel heel specifiek acteerlesje. Een hilarisch kijkje achter de schermen bij de motion capture-opnames van diverse films. Minder bekende found footage films en de connectie tussen elke film van Pixar.

CASTING CALL | Mocht je de komende dagen in Los Angeles zijn, dan kun je Schokkend Nieuws-columniste Yfke van Berckelaer natuurlijk op een hamburger trakteren. Maar je kunt ook naar deze casting call voor een Twin Peaks gerelateerd project van David Lynch! Hopelijk is die casting call minder creepy dan deze.

TV |  Een televisieserie gebaseerd op ROSEMARY’S BABY is in de maak. De mama van de duivel is inmiddels gecast. Wordt Kingkiller de nieuwe Game of Thrones? Battlestar Galactica-bedenker Ronald D. Moore heeft ook iets nieuws bedacht: Helix. De eerste aflevering verschijnt vanavond op de Amerikaanse buis. Hier is het eerste kwartier te zien. Een pleidooi voor het oude ‘monster of the week’-concept. Agents of S.H.I.E.L.D. legt eindelijk uit hoe agent Coulson uit de dood herrees.

POSTERS | Ten slotte, zoals beloofd wat ondeugende posters. Gelukkig wel safe for work. Hier kladversies van posters en nog meer bekende filmauto’s die hun eigen poster krijgen. Om af te sluiten iets wat ik mijzelf ook regelmatig afvraag: What the fuck happened to movie posters???

Dat was het voor deze week!  Suggesties kun je als altijd mailen naar tgif@schokkendnieuws.nl.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!