Carnival of Souls poster
Carnival of Souls poster
Quarantainecadeau
20 maart 2020

Quarantainecadeau: Carnival of Souls

Carnival of Souls posterQUARANTAINE | Corona – we zijn er nu wel op uitgekeken. Voor iedereen die zich nu thuis te pletter verveelt, brengt Schokkend Nieuws enkele prachtige genreklassiekers over het voetlicht. In het publieke domein, dus gratis en legaal online te kijken. Vandaag: een droomachtige cultklassieker, voor liefhebbers van David Lynch en George R. Romero.

Nadat ze op wonderbaarlijke wijze een auto-ongeluk overleeft, gebeuren er vreemde dingen met Mary (Candace Hilligoss). Wie is die mysterieuze man die haar voortdurend achtervolgt? En waarom lijkt ze soms onzichtbaar voor de rest van de wereld?

CARNIVAL OF SOULS is de enige speelfilm van Herk Harvey. Dat is jammer, want Harvey laat zien enorm veel te kunnen met beperkte middelen. Hij schoot de film voor een appel en een ei in drie weken. Zonder vergunningen en met bijzonder weinig planning: voor een scène in een kledingwinkel werd de aanwezige verkoopster ter plekke 25 dollar toegestopt met de vraag of er gefilmd mocht worden. En of zij dan zou willen doen alsof ze Hilligoss niet kon zien. Die low budget guerilla-aanpak zie je eraan af, maar CARNIVAL is ook een bijzonder stijlvolle film met een aantal effectief griezelige momenten.

CARNIVAL werd bij uitkomst nauwelijks gezien, maar kreeg dertig jaar later een cultstatus, mede doordat hij vaak ’s avonds laat op tv was (want: publiek domein, dus gratis te vertonen). Toen de film in de jaren 80 op video verscheen, vergeleek Roger Ebert hem met BLUE VELVET en NIGHT OF THE LIVING DEAD. Inmiddels heeft de prestigieuze Criterion Collection de film op dvd en blu-ray uitgebracht. Maar voor wie dat te duur is, is hij dus ook hier te bekijken:    


Blijf binnen en geniet ervan!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!