witch 1
PODCAST
Schokkend Nieuws

Podcast 28: Is horror goed voor kinderen?

witch 1Van de gebroeders Grimm tot Paul van Loon, van Nicolas Roegs THE WITCHES tot Eli Roths THE HOUSE WITH A CLOCK IN ITS WALLS: griezelvermaak voor kinderen is van alle tijden. Welke films en series jaagden onze podcasters vroeger de stuipen op het lijf?

Hoor, wie klopt daar kinderen? We hadden Dick Maas niet nodig om ons te vertellen hoe griezelig Sinterklaas is. Dat kinderen toch idolaat zijn van de Goedheiligman heeft wellicht niet alleen te maken met het feit dat hij cadeautjes brengt. Het is gewoon heel lekker om, juist in de donkere laatste dagen van het jaar, te griezelen. En dat weten kinderen net zo goed als volwassenen.

Basje, Jasper en Julius halen jeugdtrauma’s op aan onder meer HOME ALONE 2, WHO FRAMED ROGER RABBIT? en de VHS-hoezen van CHILD’S PLAY 3 en natuurlijk STEPHEN KING’S IT. Ook bespreken we nogmaals de remake van SUSPIRIA, de nieuwe HALLOWEEN en de Netflix-serie THE HAUNTING OF HILL HOUSE.

In haar column bespreekt Hedwig naar aanleiding van de biopic MARY SHELLEY een van de beste vervolgen aller tijden: BRIDE OF FRANKENSTEIN (1935).

Tot slot blikken we vooruit op de komst van de musical The Book of Mormon naar Nederland, de geremasterde uitgave van het complete oeuvre van Kate Bush en de animatiefilm SPIDER-MAN: INTO THE SPIDER-VERSE.

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!