podcast25
PODCAST
Schokkend Nieuws

Podcast 25: Is horror het meest esthetische genre?

podcast25

Schoonheid en gruwel: ze hebben elkaar nodig. In de laatste podcast voor de zomerstop bespreken we de esthetiek van het horrorgenre met Volkskrant-journalist en voormalig Schokkend Nieuws-medewerker Kevin Toma.

Sprookjesachtig mooi, die scène in INFERNO waar de protagoniste onder water haar sleutel zoekt. Of het openingsshot van HEREDITARY. Of Michael Myers tussen die wapperende lakens in HALLOWEEN. Wat is het nut van die esthetische keuzes? Is het enkel mooifilmerij of hebben die scènes ook thematische relevantie?

In Blast from the Past bespreekt Hedwig LE SAMOURAÏ (1967), naar aanleiding van de deze week uitgebrachte film HOTEL ARTEMIS. Erik van ’t Holt vertelt in zijn muziekcolumn hoe een temp track de uiteindelijke soundtrack van een film kan beïnvloeden.

In de vooruitblik plukken we het een en ander uit het filmaanbod van de zomer: Basje is benieuwd naar UNDER THE SILVER LAKE, de nieuwste van David Robert Mitchell (IT FOLLOWS). Julius hoopt zich te vermaken met Jason Statham en een reuzenvis in THE MEG. Tim heeft hoop voor grofgebekte Muppets in THE HAPPYTIME MURDERS. En Kevin zal vooral te vinden zijn in het EYE Filmmuseum, waar een retrospectief te zien is van de legendarische regisseur Billy Wilder.

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!