Screenshot 2020 04 09 Halloween 2 vs Halloween 2 Julius vs Jasper 32 van Schokkend Nieuws Podcast Gratis luisteren op Soupng
PODCAST
Julius vs Jasper

Julius vs Jasper: Halloween II (1981) vs Halloween II (2009)

Screenshot 2020 04 09 Halloween 2 vs Halloween 2 Julius vs Jasper 32 van Schokkend Nieuws Podcast Gratis luisteren op Soupng Zelden waren Julius en Jasper het zo oneens als over deze twee slashersequels. Het vervolg op John Carpenters HALLOWEEN (1978) en het vervolg op Rob Zombies remake (2007): welke van de twee is het kijken waard?

Jasper verdedigt het oorspronkelijke vervolg als een van de genietbaardere delen in de reeks. Julius ziet in HALLOWEEN II ’81 een film die niet alleen overbodig is, maar het origineel ook met terugwerkende kracht zwakker poogt te maken. Niet voor niets werd het geïntroduceerde idee dat seriemoordenaar Michael Myers de broer is van beoogd slachtoffer Laurie Strode, geschrapt in het meest recente vervolg (dat verwarrend genoeg ook HALLOWEEN heet).

Over Zombies remake zijn beiden het eens: dat is een enorm slechte film. Hier is het vervolg echter verrassend genoeg wél sterk. Althans, volgens Julius, die de groezelige stijl van Zombie kan waarderen en bovendien een aangrijpend verhaal over trauma ziet. Er zit verder best vermakelijk spul tussen de vervolgen, maar eigenlijk zijn HALLOWEEN ’78 en HALLOWEEN II ’09 de enige films uit de franchise die er echt toe doen; dat is het standpunt waarvoor Julius zich hardmaakt.

Het is Rick Rosenthal vs Rob Zombie, Donald Pleasance vs Malcolm McDowell en Ben Tramer vs Weird Al Yankovic in de meest verhitte aflevering van Julius vs Jasper tot nu toe!

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!